På søndag stilte Vladimir Putin opp i et TV-intervju hvor han blant annet snakket om Finland som har blitt Nato-medlem.

Til reporteren var han tydelig på at nabolandets inntog i forsvarsalliansen er et problem for Russland, skriver Nettavisen.

– Da Vesten dro Finland inn i Nato var alle tvister vi hadde med dem for lengst løst. Det var ingen problemer, men det blir det nå, sa Putin i intervjuet.

Han sa videre at på grunn av dette, så må Russland trappe opp sin militære aktivitet ved den finske grensen til Russland.

– Nå skal vi opprette et militærdistrikt i Leningrad ved grensen og definitivt ha flere militære enheter der, sa Putin.

Militærdistriktet ligger ved storbyen St. Petersburg som er kun drøye 200 kilometer fra den finske grensen. Og ifølge Putin er det ikke Russlands militærvirksomheter som skaper konfrontasjoner med nabolandene, men snarere en «aggressiv vestlig verden».

Nylig valgte finske myndigheter å stenge alle sine grenser til Russland. Finland har hevdet at russiske myndigheter bevisst har sluset store mengder migranter over landegrensen, noe som finnene anser som en form for hybridkrig.

Russland har imidlertid hele tiden avvist påstandene.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.