Onsdag kveld ble et intervju med Russlands president Vladimir Putin publisert på den statskontrollerte TV-kanalen Rossiya-1, eller Russia 1, og nyhetsbyrået Ria.

Putin kommenterte blant annet Sveriges og Finlands NATO-medlemskap, som han kalte et «meningsløst skritt», skriver Expressen.

I intervjuet sa Putin at han nå vil plassere russiske tropper og våpensystemer ved den finske grensen.

– Vi hadde ingen styrker der, nå skal vi ha det. Det var ingen våpensystemer der, nå kommer det til å bli det, sa han.

Men han uttalte seg også om atomvåpen, som han har skravlet høylytt om siden fullskala-invasjonen av Ukraina startet 24. februar 2022.

Ifølge Putin er Russland fra et «militærteknisk perspektiv» klare for en atomkrig mot Vesten. Det melder Reuters med henvisning til de statlige russiske mediekanalene Ria og Rossiya-1.

– I USA finnes det nok spesialister på russisk-amerikanske relasjoner og på strategisk tilbakeholdenhet, sa Putin ifølge Reuters.

– Derfor tror jeg ikke at alt her går i retning av en kjernefysisk konfrontasjon, men vi er klare for det, sier han.

Hvis USA skulle sende tropper til Ukraina, vil det imidlertid bli betraktet som en «intervensjon» av Russland, noe Putin mener vil være en «betydelig opptrapping».

 

 

Kjøp bøker fra Document!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.