Folk på ski i Oslomarka. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB

Skiforeningen sender søndag ut en gladmelding til alle skiinteresserte i Oslo-området: Det er allerede skiføre i  hele Oslomarka

Det siste døgnets snøfall har gitt gode føreforhold for alle som vil på ski i Oslo. På det meste har det kommet 30 centimeter med snø.

NTB melder om saken.

Det har allerede i flere uker vært mulig å gå på ski nord i Oslomarka, og ved en del anlegg der man har kunnet produsere kunstsnø.

Rundt om i landet, ikke minst i fjelltraktene, har det svært gode skiforhold i flere uker.

Document skrev allerede i slutten av oktober om at skiføret var på plass en del steder, se artikkel under.

Men nå gis det altså grønt lys for å gå på ski i det meste av Oslomarka, også i deler av Øst- og Sørmarka. .

Et døgn med snøfall er i ferd med å ebbe ut, og fasiten er klar: Det er nå  faktisk mulig å gå i preparerte løyper fra nord til sør, skriver Skiforeningen i en løypemelding.

Forholdene kan være noe «rufsete» en del steder, snødybden er ikke så stor, og mye av snøen som nylig er kommet, er temmelig løs. Best forhold er det nord i Oslomarka, der er det allerede «full vinter» og tilnærmet perfekt å gå på ski.

– Her er det nå strøkne skiforhold, mens lenger sør fortsatt har mer varierende forhold å by på, rapporterer Skiforeningen fra nord i marka.

Dette tidligere skiføret kommer interessant i en tid da det ifølge diverse temmelig skråsikre klimaeksperter for lengst skulle være «slutt på skiføret».

Tidligere skiløpere som Vegard Ulvang og Gudmund Skjeldal har vært med på å fronte slike tynt funderte spådommer, og krefter innen Skiforeningen har også gjort dette til et fast tema i sine publikasjoner.

I 2007 startet idretten sin egen klimakampanje «Hvit Vinter». Sylvi Listhaug kalte det en «tullete aksjon».

Det viste seg å være en treffende karakteristikk.

Dette er etter hvert blitt en nokså pinlig forestilling, der naturen år for år viser at disse aktivistene ikke aner hva de snakker om. De har rett og slett dummet seg ut i godt over 20 år sammenhengende.

Mange vil nok mene det er på sin plass at det snart kommer en offentlig unnskyldning, blant annet fra Skiforeningen, for all denne feilinformasjon man har servert.

Les også:

Skiforeningen: – Uvanlig tidlig sesongstart

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.