10. februar 2006: Blikket til Vebjørn Selbekk sier alt. Han er tvunget i kne av utenriksminister Jonas Gahr Støre og sin egen redaksjon. Nervene  deres sviktet. Den som mottar beklagelsen fra en norsk redaktør for å ha brukt pressefriheten og trykket Jyllands-Postens karikatur er leder av Islamsk Råd Norge, Mohamed Hamdan. Hans bror Osama er Hamas’ talsmann i Libanon og den som i dag lover enda flere 7. oktober.

Selbekk beklager at han har krenket muslimers følelser.

Gahr Støre hadde kritisert Selbekk og likestilt trykkingen av karikaturene med de som brente ned den norske ambassaden i Damaskus. «Ekstremister på begge sider». Dermed ble Selbekk satt i en umulig posisjon. Opptøyene var hans skyld! Det var ikke annet å gjøre enn å krype til korset, nei, unnskyld moskeen.

Seansen der Selbekk ber om unnskyldning hadde betydning langt ut over situasjonen der og da. Det markerte at en norsk redaktør ved utenriksministerens mellomkomst, gikk tilbake på retten til å publisere. Det markerte en avkortning av pressfriheten på islams premisser.

OSLO 20060203: Leder i Islamsk Råd Mohammed Hamdan (t.v.) og utenriksminister Jonas Gahr Støre på pressekonferansen etter møtet om uroen rundt publiseringen av Muhammed-karikaturer fredag formiddag.
Foto: Jarl Fr. Erichsen / NTB .

Men 3. februar hadde det vært møte og pressekonferanse med Støre og Islamsk Råd Norge om faksimilene i Magasinet.

Det er ingen tvil om hvem som call the shots her. Støre ser underdanig, nærmest beundrende på Hamdan. Han representerer den islamske verden. Den norske regjering kunne ignorert protestene som var styrt av danske imamer som dro til Midtøsten med falske karikaturer av Mohammed med grisetryne. De hadde heller aldri kunne finne sted uten at Assad-regjeringen ga grønt lys, noe Støre selvsagt visste. Men det passet ham å kaste Selbekk under bussen og dermed innkassere goodwill i Midtøsten.

Støre visste godt at Hamas hadde vunnet valgene i Gaza og at broren til Mohamed var talsmann for Hamas i Libanon. Osama har steget i gradene mange hakk etter det

Aftenposten intervjuet ham,

Islam Råd Norge lederen sa i full offentlighet at Selbekk nå sto under islams beskyttelse. En utrolig uttalelse som viser at islamistene er fullt klar over at de utøver egen suverenitet på norsk jord. Det skal ikke være noen andre enn norske myndigheter som gjør det. Men Støre og Bjarne Håkon Hanssen lar det passere under knefallet 11. februar 2006.

Hamdan – her og der – hvem snakker med hvem?

 

 

Seansen var som tatt ut av føydaltiden, da den som sto lavere enn føydalherren falt på kne og lovet troskap mot å oppnå beskyttelse. For virkelig å vise at man var underkastet dro domprost i Oslo Dag Otto Hauge til Midtøsten for å få tilgivelse fra det åndelige overhodet for Det islamske Brorskap, Hamas moderorganisasjon: Yusuf Qaradawi.

Det var som hentet ut av en mafiafilm.

Der det skal gjøres knefall er alltid Den norske kirke med.

OSLO, 20060203: Oslos biskop Ole Christian Kvarme (tv), Mohammed Hamdan, leder islamsk råd og Mehboob Ur- Rehman, leder for imamgruppen i islam ble fredag sammen med ledere fra Norges kristne råd og Mellomkirkelig råd for Den norske kirke enig om en felles uttalelse etter reaksjonene på offentliggjøring av tegninger av profeten Mohammed.
Foto: Terje Bendiksby / NTB .

Man kunne sette som overskrift: De fikk viljen sin. Islamistene trengte bare blåse i bartene så føk de norske politikerne og biskopene over ende. Hva må ikke islamistene ha tenkt: Dette landet formelig ber om å bli erobret. Det er bare å appellere til deres godhet.

OSLO, 20060203: Mehboob Ur- Rehman (tv), leder for imamgruppen i islam tar farvel med Oslos biskop Ole Christian Kvarme etter at de fredag sammen med ledere fra Norges kristne råd og Mellomkirkelig råd for Den norske kirke, ble enige om en felles uttalelse etter reaksjonene på offentliggjøring av tegninger av profeten Mohammed.Foto: Terje Bendiksby / NTB .

Det er ikke så veldig vanskelig å se hvem som har vunnet.

Ett år senere kunne Hamdan innkassere seieren.

OSLO 20070227:
Statsråd Bjarne Håkon Hanssen (t.v.) tok imot imam Mohamed Hamdan (t.h.) og imam Noor Ahmad Noor og andre muslimske religiøse ledere. Møtet, som hadde vært planlagt lenge, kom istand for å diskutere marginalisering og inkludering.
Foto: Lise Åserud / NTB

Marginalisering og inkludering må forstås som: Hvordan skal muslimene få mer makt og hvordan kan nordmenn bli inkludert i islam uten å merke det.

Hamdan smiler. Nordmenn er lette å lure. De later som om de ikke forstår hva som skjer. Motparten smiler fordi de ser at Hanssen later som han ikke forstår at han blir «played» og finner seg i det. Jo lenger skuespillet foregår, jo mindre blir nordmennene. De krymper.

Hamdan følger domprost i Oslo Olav Dag Hauge på botsgangen til Qaradawi.

From left: Zulqarnain Sakandar Madani, Member of Ulama Council Norway, Olav Dag Hauge, Dean of the Cathedral and Deputy Bishop of Oslo, Dr. Shaikh Yousuf Al Qardawi and Mohammed Hamdan, head of the Islamic council during their meeting in Doha Qatar, Tuesday, Feb. 14, 2006. A delegation consisting of a Christian priest and members of the Muslim community from Norway met internationally renowned Islamic scholar Dr. Shaikh Yousuf Al Qardawi at his residence. (AP Photo)

Qaradawi ser ut som om han nesten ikke tror det han ser. Sakandar Madani ler. Han skal siden holde foredrag på Oslo Met der han påstår at det var amerikanerne selv som sto bak 9/11.

Allerede i februar 2006 var Osama Hamdan klar over mulighetene som valgseieren i Gaza ga dem. Mulighetene til å melke Norge som leder av giverlandsgruppen. Hamas var jo ikke korrupt slik som PLO.

Osama Hamdan synes at Norge og andre land som gir bistand til det palestinske selvstyret, må være glade for at Hamas nå kommer til makten.

– Norge, som leder for giverlandene, må være glad for at Hamas ikke er involvert i korrupsjon. Hamas vil bekjempe korrupsjon og skal bruke pengene fra giverlandene på en riktig måte for å bedre livet for palestinerne, lover Hamdan.

Det er 17 år siden og Norge ble trukket dypere inn i den radikale islamismens favn.

For den som ville se var det ikke vanskelig å se hva pengene gikk til.

Dette er syv år siden.

Den norske regjering kan ikke si de ikke visste. Dette er de unge guttene som stormet grensen 7. oktober. Støre ville ikke kalle angrepene terror og UD ba Slottet ikke kondolere Israel. Oslo Rådhus skulle ikke lyssettes med det israelske flagg. Det er noe man kvier seg for. Det er rett og slett haram i det nye Norge.

Nå er vi alle Hamas.

 

 

Forhåndsbestill «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.