«Stop the War Coalition» forteller foreldre at barna deres ikke vil bli straffet hvis de skulker skolen for å delta i pro-palestinske demonstrasjoner. Flere tusen elever har utnyttet muligheten.

Thousands of pupils have walked out of school to protest against the war in Israel after a campaign group told parents they would not be punished for missing lessons.

Ifølge The Times har skolebarn deltatt i demonstrasjoner i Manchester, Glasgow, Bristol, Luton og London, med velkjente krav om umiddelbar våpenhvile.

Kampanjegruppen Stop the War Coalition, som er anklaget for antivestlige holdninger, står bak skolestreikene som etter planen skal fortsette neste uke. Foreldre behøver ikke bekymre seg for at barna skal bli straffet av skolen for skulkingen, mener gruppen.

«We’ve been assured by those working in schools that whilst this would count as an unauthorised absence, a child can have up to four days in a row unauthorised and would need ten in a short amount of time to be fined. Please do check your own school policy.»

Det finnes mange videoer på sosiale medier hvor små barn roper at Israel er en terroriststat, at det må innføres en våpenhvile umiddelbart uten at Hamas’ gisler nevnes, og at Israel er en apartheidstat.

Indoktrineringen av barna som nå skjer på britisk jord kan minne om scener vi tidligere har sett fra Gaza.


Utdanningsminister Gillian Keegan er bekymret, og finner det urovekkende at barn deltar i politiske protester i skoletiden.

Gruppen ble dannet etter 9/11, da president Bush erklærte krig mot terror. De skal være nært tilknyttet folk på ytterste venstre, som blant annet tidligere leder av Labour, Jeremy Corbyn. Corbyn har en rekke ganger blitt anklaget for å ha antisemittiske holdninger.

Nåværende Labour-leder Sir Keir Starmer har anklaget gruppen for å være en trussel mot demokratiet.

Stop the War Coalition ledes av den kjente musikeren Brian Eno, som blant annet samarbeidet med superstjerner som David Bowie, Talking Heads og U2. Eno har sammenlignet israelske bosettere med Ku Klux Klan, og beskriver Israel som et «rasistisk teokrati».

Kjøp billetter til lesermøtet her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.