Muslimske foreldre ved Parkfield Community School i Birmingham, hvor 98 prosent av elevene er muslimer, gikk til aksjon da de fikk vite at deres barn skulle lære om homofili på skolen. Skolen har rundt 740 elever. De ropte slagord og holdt opp plakater med «Education not indoctrination». De så neppe ironien.

De opprørte foreldrene måtte kontrolleres av politiet.

Police were called to the protest outside the primary school in the Saltley area of Birmingham

Enkelte av demonstrantene sa at de heller ville forlate Storbritannia enn å la barna forsette å gå på skolen.

En far sa: ‘Min datter stiller min spørsmål som hun ikke kan svare på. Hun er for ung for dette. En familie som bor nær oss har allerede returnert til Pakistan på grunn av dette».

Parents kept their children out of lessons for the first hour of the day in last month's protest

Sist fredag toppet det hele seg da foreldrene holdt 600 barn hjemme fra skolen i protest.

Some of the parents said they were not against homosexuality, but accused the teacher of promoting 'personal beliefs'

Parlamentsmedlem Liam Byrne, sa at tilliten mellom foreldre og lærere ved skolen var borte, hvilket var helt uakseptabelt.

«On the one hand we have very angry parents. On the other, we have teachers that have felt very intimidated and we had a graffiti attack on the school this morning. Both absolutely unacceptable.»

Foreldrenes sinne er i hovedsak rettet mot assisterende rektor ved skolen, Andrew Moffat, som er åpent homofil. Det er Moffat som er ansvarlig for programmet «no outsiders». Noen av foreldrene sa at islam ikke aksepterte homofili mens andre sa at de ikke var imot det, men anklaget Moffat for å promotere «personal beliefs».

Image result for parkfield community school

Andrew Moffat hadde forsøkt å møte foreldrene ved skolen, men sa at det ble veldig aggressivt og personlig. Han hadde også mottatt trusler via sosiale medier.

«I have felt very threatened … it’s been a challenging couple of weeks.»

Men nå har skolen gitt etter for de muslimske foreldrenes krav. De stanser ‘No Outsiders’ programmet til etter påske mens de «konsulterer» med foreldrene. «No outsiders» inkluderte også toleranse for andre minoriteter. Andrew Moffat, som for tiden er nominert til Global Teacher Prize, måtte si opp jobben ved en annen barneskole i Birmingham etter tilsvarende problemer med muslimske foreldre.

Istedet for undervisning av «no outsiders» så vil skolen de neste månedene bruke de samme timene på religionsundervisning.

Skolene i Birmingham har i mange år vært utsatt for organisert islamisering. Jihadistplottet ble kalt operation Trojan Horse. BBC skrev om dette i 2014. Blant dokumentene som lekket ut var en fempunktsplan for overtakelse av de offentlige skolene i Birmingham og Manchester. Mye av dette var allerede gjennomført ved at etniske britiske lærere og rektorer ble skviset ut etter å ha blitt (feilaktig) anklaget for rasisme.

  • Identify ‘target schools’ based in Muslim areas.
  • Select a group of Salafi parents within the school community. The letter says they are «most committed to Islam» and «once charged up they keep going for longer».
  • Install a governor within the school to «drip feed» ideals for a Muslim school
  • Identify «weak and disgruntled staff» and encourage them to complain so an external investigation is launched
  • Instigate an anonymous letter campaign to local MPs, education authorities and others

Er det noen som virkelig tror at dette jihadprosjektet er dødt og begravet?

Birminghammail.co.uk    Daily Mail   BBC

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂