Republikaneren Steve Scalise informerte torsdag kveld republikanerne i et lukket møte om at han dropper sitt kandidatur til å bli speaker i Representantenes hus, én dag etter at han ble nominert til toppjobben.

Like etter bekreftet Scalise nyheten overfor journalister, skriver NBC News.

– Jeg har nettopp informert mine kolleger om at jeg trekker tilbake mitt navn som kandidat til vervet som speaker, sa Scalise.

– Vi må fortsatt komme sammen, og det har vi ikke gjort. Det er fortsatt noen som har sine egne agendaer. Og det var helt klart at vi må få alle til å legge sine egne agendaer til side og fokusere på hva dette landet trenger. Landet stoler på at vi kommer sammen igjen, fortsatte Scalise.

– Representantenes hus trenger en talsmann, og vi må åpne huset igjen. Men det er tydelig at ikke alle er med på det. Og det er fortsatt splittelser som må løses, la han til.

Scalises oppsiktsvekkende avgjørelse kom etter at han hadde holdt et tre timer langt møte med kritikere og allierte i GOP, uten at han klarte å få noen av kritikerne til å gå over til ja-siden. Det ble da klart at Scalise ikke ville være i stand til å sikre de 217 stemmene som trengs for å bli valgt til speaker i Representantenes hus.

Avgjørelsen skaper ytterligere uro i Representantenes hus, ni dager etter at åtte republikanske opprørere klarte å avsette den tidligere talmannen Kevin McCarthy.

Det er uklart hvem som kan samle det splittede og knappe flertallet på 221 republikanere i Representantenes hus.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.