Bildene av palestinske bestialiteter mot israelske sivile vil hjemsøke alle som har sett dem og avkreve alle et svar. Bildene av israelske gamle som ligger i hauger på et sykehjem, gamle med barnebarn som kjøres vekk, palestinere som danser på likene av drepte israelere.

Palestinerne har selv satt en standard som de vil bli målt mot. Det måtte en britisk statsminister av indisk avstamning til for å sette ord på dette: Barbari.

Men det ordet ville ikke utenriksminister Anniken Huitfeldt bruke. Hun ville ikke en gang bruke ordet terror.

Huitfeldt visste. Hun har en krisestab av unge jenter som vet å navigere på sosiale medier. Der dukket videoene av bestialitetene raskt opp. Lagt ut av sadistene selv.

Det sier mye om Hamas og palestinerne at de betrakter drap som folkeforlystelse.

Det er derfor Huitfeldt og norske medier enten ikke omtaler eller demper nyhetene fra Israel: De klarer ganske enkelt ikke å leve med at de som har fått milliarder av norske skattekroner, danser på likene av drepte israelere. Journalistene som har giret opp hver gang Hamas angriper og ventet på at Israel skal svare, ble denne gang også tatt på sengen av Hamas’ brutalitet.

Vi har sett det før. De to israelerne som kjørte feil i Ramallah for noen år siden og ble mishandlet til døde av en mobb, viste hva palestinerne er i stand til.

Men denne gang var det omfanget, og den målrettede bestialiteten mot sivile.

BBCs byråsjef i Jerusalem brukte lang tid på å fortelle hvordan israelerne har sittet foran tv-skjermene og på sosiale medier i hele natt og fulgt med. Sønderrevet. Han beskrev i detalj hva de har sett. Det står ikke i Aftenposten, der Harald Stanghelle beklager at palestinerne nok en gang er offer i et kynisk spill. En leser reagerer: Hvorfor offer, vet de ikke hva de gjør?

Stanghelle snakker for sin syke mor: Han prøver å redde sitt eget ettermæle. Han som skrev forordet til utstillingen til Guldvog, som malte en israelsk stridsvogn “utsmykket” med palestinske småbarn. Den norske kultureliten har gått foran i å tillegge israelerne den brutaliteten vi nå har sett i en årrekke. Men denne gang ville gjerningsmennene forevige og kringkaste sin egen bestialitet. Deres egne jubler over synet av gisler og drepte israelere.

Det er mord som folkeforlystelse, og dét klarer ikke vestlig elite ta inn. Aller minst den norske som har dyrket solidaritet med Palestina i tiår.

Var det dette de var på parti med?

For den som har fulgt med, er det ikke noe nytt. Selv blant norske diplomater finnes det folk som er klar over situasjonen. Tidligere ambassadør til Israel Jon Hansen Bauer var i Søndagsmorgen og la ikke skjul på at han visste hva som har foregått.

Et angrep i en slik størrelsesorden og av en slik karakter, forandrer hele spillet. Bauer kalte Netanyahu moderat, en statsminister som har nølt med å svare militært. Det stikk motsatte av medienes narrativ.

Men det er langt mellom dem. FNs utsending til de palestinske områdene, Wennesland, har vært rask med å rapportere til Sikkerhetsrådet når Israel gjør noe. Vil han si noe denne gang? Har han noe valg? Hvis han tier, vil han være kompromittert for all fremtid.

IS-metoder

Metodene kjenner vi fra IS’ behandling av jesidier. Når vi husker hvordan norske eks-statsråder med tidligere utenriksminister Knut Vollebæk i spissen gikk i forbønn for at IS-kvinnene og deres barn måtte få komme “hjem” til Norge, må vi spørre oss hvor de befant seg mentalt. De ga seg selv humanitær allmakt og ville gi nåde til de verste mordere. Den gang var ofrene jesidier. Nå er det jøder, og det skjer i full offentlighet.

Hvis norske medier velger å fare med harelabb over bestialitetene, vil de ha tapt det moralske korstoget mot Israel. Det har vært deres glansnummer helt siden Mads Gilbert ble intervjuet fra Shifa-sykehuset i Gaza.

Nå er både medier, politikere og meningseliten bankerott. De vil forsøke å komme seg tilbake i sadelen, men det er usikkert hvilken hest de vil ri.

Hamas gjør det veldig vanskelig for dem. De etterlater ingen tvil om hva de vil: utslettelse av Israel. De begynte med sivile lørdag morgen.

Vi har vært der før.

Vil NRK/NTB/Akersgata ha guts til å entre dette toget en gang til?

Vi vet hva endestasjonen er.

 

 

Skandaløs NTB-sak: Hamas har rett til å skyte raketter mot Israel og likvidere israelske militære

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.