Hamas må ha både planlagt og praktisert angrepet i god tid. Det gjelder også filming og spredning i sosiale medier. Dette er god reklame for «saka» i deres øyne. De tok israelerne på senga og vi ser hva som skjer når de lander og går løs på sivile i gatene.

Dette var ikke et terrorangrep i vanlig forstand. Det var et paramilitært angrep. Det var krig.

Dette vil pro-palestinske grupper i Vesten ha vanskelig for å fordøye. De har vært vant til å skyve Israels overlegenhet foran seg. Men denne gang, på 50-årsdagen for begynnelsen av overraskelsesangrepet i Yom Kippur-krigen, var det Hamas som gikk til krig. Israel har derfor folkerettslig full rett til å svare. Likevel snakker utenriksminister Anniken Huitfeldt om behovet for deeskalering.

NRKs Jerusalem-korrespondent Åse Marit Befring, viste at hun hadde sett videoene av overgrep mot sivile, uten å gå inn på dem. Men hun sa noe annet interessant: Hamas hadde hatt sleeper cells inne i det sørlige Israel som hadde gått til aksjon.

Angrepet var planlagt over lang tid.

Irans øverste leder Ali Khamenei gleder seg over at israelere på konsert nær Gaza løper for livet. Han uttrykker ønsket om at palestinerne vil utrydde kreftsvulsten Israel. Dette er eksterministisk tale i god nazi-ånd. Vil landet som ga Fredsprisen til Nargas Mohammadi forstå at dette regimet er en trussel mot verdens jøder og ønsker å fullføre Hitlers verk? De legger ikke skjul på det en gang.

NTB skriver at Iran forsvarer palestinernes rett til å gjøre motstand. Motstand? Når ble massakrer og sadisme «motstand»?

På 70-80-tallet var Yasser Arafat palestinernes leder. Han snakket med to tunger og da han fikk et tilbud om tostatsløsning klarte han ikke ta imot tilbudet. Han forlangte at palestinerne måtte få vende tilbake. Det var det samme som å kreve at Israel skulle opphøre.

Nå er det Ali Khamenei som er palestinernes øverste leder gjennom Hamas og Hizbollah. Khamenei vil utslette Israel og legger ikke skjul på det.

Krigen er blitt religiøs, med alt det innebærer.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.