EU-landene skal ha blitt enige om den siste delen av asylpakten. Dermed kan det gå mot vedtak neste år. Men meldingen er sparsom på detaljer. Det sies at Tyskland og Italia ble enige om hjelpeorganisasjoner son henter migranter på sjøen, men hva enigheten går ut på sies ikke.

 En enighet om den omstridte krisemekanismen ble nådd på et møte mellom EU-ambassadørene onsdag, opplyser det spanske EU-formannskapet.

– EU-ambassadørene er blitt enige om en regulering som gjelder krisesituasjoner og force majeure når det gjelder migrasjon og asyl, skriver formannskapet på X, tidligere Twitter.

Krisemekanismen var den siste biten i en omfattende reform av regelverket rundt asyl og migrasjon som EU har forhandlet om i tre år. Men striden om mekanismen har fått arbeidet til å stoppe opp.

Først da Tyskland snudde i forrige uke, var det håp om å oppnå flertall for asylpakten. Det åpner også for muligheten til å få vedtatt hele reformpakken innen EU-valget neste år.

Ifølge nyhetsbyrået skal Italia og Tyskland også i siste liten ha kommet overens i en krangel om hjelpeorganisasjoner som redder opp migranter fra Middelhavet. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.