En båt med migranter kommer til havnen å Lampedusa den 16. september 2023. Foto: Cecilia Fabiano / LaPresse via AP / NTB.

Under EUs innenriks- og justis­minister­møte i Brussel om unionens asylpakt torsdag har Italia blokkert for rask enighet om pakten ved å be om tid til å vurdere president­skapets nye kompromiss­forslag og krav som Tyskland har stilt under prosessen.

Det opplyser flere EU-kilder til La Repubblica.

Italias innenriks­minister Matteo Piantedosi, som ikke tok ordet under torsdagens møte, har selv forlatt Brussel for å møte sine tunisiske og libyske kolleger i Palermo, skriver Roma-avisen.

Den manglende enigheten manifesterer seg mot et bakteppe av gnisninger mellom Italia og Tyskland om NGO-ers rolle i migrasjonen de siste dagene.

Samtidig gjør de to landenes utenriksministre, Antonio Tajani og Annalena Baerbock, gode miner til slett spill. Tross striden o NGO-ene forsikrer de to at «de jobber sammen» med sikte på å stanse den illegale migrasjonen», skriver Corriere della Sera.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.