Erna Solberg og Høyre legger absolutt all skyld på Sindre Finnes i aksjesaken.

Det som skiller Erna Solberg fra de fleste andre politikere som har blitt tatt med buksa nede, er at hun ikke vil ta ansvar for hva som har skjedd.

Selv tåkefyrsten Jonas Gahr Støre tok ansvar for alle habilitetssakene som dukket opp som paddehatter blant hans statsråder.

Erna, derimot, lar sin ektefelle stå æreløs igjen som en banditt og notorisk løgner, mens hun selv tar avstand fra det hele.

Ja, så frekk er faktisk Høyre-lederen at hun mente at hvis hun ble statsminister igjen i 2025, så måtte SMK ha et eget fullt innsyn i Finnes’ aksjekjøp.

Det ble selvsagt nektet av statsministerens kontor.

Det virker som Erna tror hun har en beskyttet stilling. Hun later åpenbart ikke til å forstå, eller hun vil kanskje ikke forstå, at hennes tid som statsministerkandidat er over.

For det som er sikkert, er at Solberg med all tydelighet ikke har gjort nok for å sjekke sin manns aktivitet på aksjemarkedet.

Hvis man skal tro på Solbergs forklaring i henhold til Høyres tidslinje, må man tro at Finnes ikke fortalte Solberg om omfanget av sine aksjehandler fra første sak kom opp den 30. august til 12. september.

Folk og røvere i Kardemomme by

Man må også tro at Solberg trodde blindt på sin mann i ni dager uten å stille et eneste spørsmål til ham om hvor mange aksjehandler det var snakk om, eller om å få se et utkast av listen som han drev og arbeidet på.

Det i seg selv er mer enn god nok grunn til å kalles ansvarsløshet.

En statsminister som ikke kan ta ansvar, er ingen tjent med.

Hvorvidt Erna Solberg visste mer enn det hun gir inntrykk av, forandrer ikke oppfatningen man får av en person som er villig til å ofre alt for å klamre seg til makten, sågar sin egen mann.

Erna Solberg vil ikke at det som har skjedd skal være sant. Hun vil så gjerne bli statsminister igjen, spesielt når det går så godt for Høyre som det gjør nå.

Men ingen får det som man vil hele tiden. Om Erna vil eller ikke, er det kun et tidsspørsmål før det uunngåelige må skje.

Erna Solberg kan ikke lenger være Høyres statsministerkandidat.

Det er på tide å finne ryggraden, Erna: ta ansvar for det som har skjedd og ta din hatt og gå.
Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.