Da Irans president Ebrahim Raisi, med tilnavnet bloddommeren, holdt tale ved åpning av FNs hovedforsamling, og viftet med Koranen, tok Israels ambassadør Gilad Erdan frem et bilde av den drepte iranske kvinnen Mahsa Jina Amin.

– Jeg forlot talen for å gjøre det at Israel står ved det iranske folks side, sier FN-utsending Gilad Erdan i en uttalelse til nyhetsbyrået Reuters.

På videoen kan man sa at Erdan holder opp en plakat til minne om Amin og hennes kamp for iranske kvinners frihet. Han nøyer seg ikke med å stå bakerst, men marsjerer nedover passasjen mot talerstolen. Det iranske regimet oppfattet nok dette som en blodig fornærmelse.

Erdan ble ført ut av salen av sikkerhetsvakter. Det var et symboltungt møte: Raisis vifter med Koranen og snakker om at skjendingen av Koranen i Vesten aldri vil føre frem. Koranen er ukrenkelig. Men ikke mer ukrenkelig enn at rundt 500 iranere er blitt drept for å protestere mot at kvinner tortureres og voldtas for ikke å gå med chador.

Den iranske presidenten ble påminnet om at det religiøse dikaturet er bygget på vold og undertrykkelse.

Det var unektelig underlig å se den som sto opp for frihet bli ført ut, mens Raisis kunne fortsette sin tirade.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.