Israels FN-ambassadør holdt en flammende tale i FN mandag, der han kritiserte Sikkerhetsrådet for ikke å ha fordømt Hamas-terrorister for forsettlig drap på israelske sivile 7. oktober, og for å ha forholdt seg tause, akkurat som verden gjorde da nazistene drepte uskyldige jøder i Auschwitz.

Ambassadør Gilad Erdan talte til krisemøtet, som ble innkalt på anmodning fra De forente arabiske emirater, om krigen mellom Israel og Hamas, skriver Fox News.

I talen angrep han Sikkerhetsrådets taushet om de avskyelige handlingene begått av Hamas-terrorister, og sammenlignet det med da bestefaren Chaim og barna hans ble sendt til Auschwitz.

– Da hans barn ble sendt til gasskamrene, forble verden taus. Da kroppene deres ble brent sammen med millioner av andre jødiske barn, var verden taus, sa Erdan, og la til:

– I dag, etter at uskyldige jødiske barn ble brent levende, er Sikkerhetsrådet fortsatt stille. Noen av dere har ikke lært noe de siste 80 årene. Noen av dere har glemt hvorfor dette organet ble opprettet.

Han minnet dem på at han ønsket at hvert enkelt medlem av Sikkerhetsrådet skulle huske hva han sa hver dag etter i dag, hvis de alle forble tause i møte med ondskapen.

– Akkurat som besteforeldrene mine, og besteforeldrene til millioner av jøder, vil jeg og mitt team fra nå av bære gule stjerner. Vi vil bære denne stjernen helt til dere våkner opp og fordømmer Hamas’ grusomheter. Vi vil gå med en gul stjerne som et symbol på stolthet. En påminnelse om at vi sverget å slå tilbake for å forsvare oss selv, tordnet Erdan.

Ambassadøren sammenlignet også Hitler med Irans ayatollah Khamenei og sa at sistnevntes regime er et naziregime. Ayatollahens hær omfatter «Hamas, Palestinsk islamsk jihad, Hizbollah, houthiene, revolusjonsgarden og andre brutale jihadister».

– I stedet for å rope «Sieg Heil», skriker disse radikale nazi-islamistene: Død over Israel! Død over Amerika! Død over England! sa Erdan.

– Vi ble angrepet av Hamas-nazistene. Vi fikk se at det folkemorderiske jødehatet ikke døde med Hitler, det boblet og vokste, helt til det invaderte vårt hjemland», la han til.

Han sa at forskjellen er at jødene i dag har «en sterk stat og et kraftfullt militærvesen».

Erdan beskyldte ayatollahen for å ha spredt «giftige folkemords-ideologier til verden» i dagene før 7. oktober, og for å ha tvitret om Israels undergang og påstått at Israel er døende.

– Samme dag som massakren fant sted, oppfordret han til utslettelse av Israel, ledsaget av en video av israelere som løp for livet mens hans Hamas Einsatzgruppen meide dem ned med maskingevær, sa ambassadøren.

– Hvis Hitler hadde hatt en Twitter-konto, ville den sett ut akkurat som Khameinis, la han sint til.

Krigen mot jødene

Han kritiserte FN for ikke å fordømme nazimorderne og beskyldte forsamlingen for å gi terroristene vann på mølla når FNs generalforsamling applauderer innsatsen for å hindre jødene i å forsvare seg.

– De hørte generalsekretæren uttrykke forståelse for nazistenes nedslakting. Og det er nettopp derfor vi har sett den mest oppsiktsvekkende økningen av jødehat siden Nürnberg-lovene og etterdønningene av dem. Antisemittene har fått mer makt, sier Erdan.

– De vet nå at det å slakte jøder i sine senger blir møtt med taushet. De har blitt så oppildnet av denne organisasjonens passivitet at de ikke kan vente med å slakte jøder selv, fortsatte han.

Han la til at man i dag kan høre rop om å gasse jødene i Sydney i Australia, rop om et jødefritt Palestina, fra elven til havet, kan høres over hele USA, og kamprop mot jøder skrikes i Paris, Brussel og London.

Søndag ble en flyplass i Russland invadert av islamistiske terrortilhengere på jakt etter jøder å lynsje.

– Det var akkurat her verden sto da nazistene begynte sine herjinger, utbrøt Erdan.

Han fortalte at hvis rådet hadde eksistert den 6. juni 1944, ville det sannsynligvis ha diskutert hvor mye drivstoff og elektrisitet innbyggerne i München hadde på D-dagen, da de allierte stormet strendene i Normandie, eller vært opptatt av hvor mange tyskere som døde og hvor mange britiske sivile som ble myrdet.

– Dette rådet ville ha krevd våpenhvile før russerne gjenerobret Stalingrad, sa Erdan.

Den israelske ambassadøren avsluttet med å snakke om styrken i sitt folk og beskrev jødene som uutslettelige.

– Mange har forsøkt å ødelegge oss, men ingen har lykkes. Vi vil bringe gislene våre hjem. Og innbyggerne i den jødiske staten skal leve i fred og frihet.

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.