Tausheten lover ikke godt for president Ebrahim Raisis sjanser. Det er påfallende at to av tre helikoptre kom trygt frem, men ikke helikopteret med de viktigste personene. Hvis det stemmer vil det føre til spekulasjoner.

Redningsarbeidet virker også å være amatørmessig. Man er nå fremme i 18-tiden, men vet ikke om det er ved ulykkesstedet.

Iranske styrker sier at de nå er «nær» det antatte hendelsesstedet. Fjellterreng og dårlige værforhold har gjort det vanskelig for letemannskapene å nå frem til stedet. Men iranske grensestyrker sier at deres letemannskaper nå er nær et potensielt «hendelsessted», selv om helikopteret fortsatt ikke er lokalisert.

Til å være landets president er dette en uforståelig dårlig sikkerhet.

Det er nå 40 redningsteam i arbeid, men mørket har falt på og det kompliserer arbeidet ytterligere.

Jo lenger tid det går jo færre sjanser for å vinne overlevende i live.

Om bord var i tillegg til president Raisi, utenriksminister Hossein Amir Abdollahian, guvernør for den østlige Aserbajdsjan-provinsen i Iran, Malek Rahmati og imam i provinsen Tabriz Muhammed Ali al-Hashim.

BBCs persiske kanal melder at man har mistet kontakten med tre redningsarbeidere.

Ifølge iranske medier er det meldt om kraftig regn og vind i området, noe som gjør det vanskelig for nødetater å komme fram.

I 18-tiden opplyser statlig iransk TV at redningsmannskaper snart er fremme.

Ifølge iranske medier måtte helikopteret med Raisi gå inn for landing på grunn av vanskelige flyforhold. Det har ikke vært mulig å bekrefte om noen er omkommet eller skadet i ulykken, skriver Reuters.

Det virker helt usannsynlig at helikopteret skulle ha nødlandet, på noen som helst kontrollert måte.

President i Aserbajdsjan, Ilham Aliyev, bruker uttrykket «krasjlanding»:

– Jeg er dypt sjokkert over nyheten om at helikopteret som fraktet Irans president, har krasjlandet. Våre tanker og bønner er med Raisi og følget hans. Aserbajdsjan står klar til å hjelpe, heter det i en uttalelse fra Alijev søndag kveld.

Raisi og følge var i grenseområdet for å innvie en tredje demning sammen med Alijev og følge.

Forholdet mellom de to land har i perioder vært anspent. Fire diplomater ble utvist på begge sider og i mars 2023 opprettet Aserbajdsjan ambassade i Israel.

Israel støttet for øvrig Aserbajdsjan i krigen med Armenia.

Hvis Raisi og Abdollahian har omkommet, eller blitt drept, kan det være at Hizbollah vil slippe løs rakettregnet over Israel. Situasjonen er meget spent.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.