Irans visepresident Mohammad Mokhber ledet søndag kveld et krisemøte i regjeringen etter at et helikopter med landets president og utenriksminister krasjlandet.

I møtet innførte Mokhber ytterligere tiltak knyttet til redningsoperasjonen, ifølge det statlige nyhetsbyrået IRNA. Som første visepresident er det Mokhber som overtar dersom president Ebrahim Raisi dør.

Men det er grunn til å anta at det var mer enn redningsoperasjonen som var tema. Vi må anta at forholdene tilsier at Raisi og Abdollahian neppe har overlevd når de ikke er funnet inntil nå. Raisi er 63, selv uskadd vil det være en påkjenning å overleve en natt i fjellet i storm, tåke og regn.

Mokhber og hans krets vil måtte forberede seg på en helt ny situasjon, både innad og utad. Det skal utlyses nyvalg innen 50 dager. Ikke minst: Hvordan vil befolkningen reagere hvis presidenten rives bort?

Raisi var ingen populær mann. Regimets folk vet at de er upopulære. Hvordan kommer eliten til å reagere – med en forsonlig gest eller med en jernneve? Hvis man viderefører den harde linjen til Raisi, er regimets fremtid usikker.

Til sammen 65 redningsteam, inkludert mannskaper fra hæren, søker etter helikopteret og dem som var om bord. Søket fortsetter etter mørkets frembrudd.

Det er dårlig vær i området, som beskrives som «lite tilgjengelig og dekket av skog».

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.