Statlig iransk TV kunngjorde i morgentimene at landets president Ebrahim Raisi er blitt drept i en helikopterstyrt sammen med utenriksminister Hossein Amir-Abdollahian. Det er et tungt slag for det sittende regimet.

En tyrkisk drone oppdaget det som kunne være en varmekilde på morgenkvisten mandag. Da redningsmannskapene kom frem fant de det utbrente vraket.

Video fra India Daily Live.

Det kom ikke som noe sjokk. Etter hvert som timene gikk ble sannsynligheten for å finne overlevende stadig mindre.

Men regimet skulle også ha tid til å omstille seg til en ny situasjon. Iran fører krig mot Israel via stedfortredere i Libanon, Gaza og Jemen. I Rødehavet angriper houthiene skipstrafikken og viser dermed at Iran er en trussel mot internasjonal handel. Det er et høyt spill.

Det sies at Raisi ble groomet for å bli nye Øverste leder etter Ali Khamenei hvis alder og helse nærmer seg slutten. Nå må regimet se seg om etter to nye arvtakere. Samtidig er regimet truet av en folkelig protest som det har forsøkt å knuse med vold og terror. I virkeligheten sitter regimet på en vulkan.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.