Mullah-regimets justisminister viser at det er slutt på å være Mr. Nice guy mot demonstrantene. Nå skal demonstrasjonene slås ned med jernhånd. Minst 31 er allerede drept. Det kan bli langt fler.

Lederen for det iranske rettsvesenet, Gholam-Hussein Mohseni-Edjahi, beordrer politi og rettsvesen til hard behandling av «profesjonelle demonstranter».

Det vil skape trygghet for innbyggerne, sier Mohseni-Edjahi ifølge det statlige nyhetsbyrået IRNA.

Minst 31 sivile er drept i demonstrasjoner i Iran, ifølge menneskerettsorganisasjonen Iran Human Rights. Store protester brøt ut etter at Mahsa Amini (22) døde i varetektsfengsling. Amini ble pågrepet av moralpolitiet i landet fordi hun skal ha gått med hijaben på feil måte.

Landets president Ebrahim Raisi sier demonstrasjonene som finner sted er uakseptable kaoshandlinger, ifølge Reuters. Han har beordret etterforskning av dødsfallet.

Regimet vet ikke helt hvordan det skal forholde seg til en historie som de har mistet kontroll over. President og «bloddommer» Ebrahim Raisi sa Mahsa Amini var som hans egen datter, så sterkt lå hennes skjebne på hans skuldre.

Men så er det alle utfluktene om at hun led av en sykdom. Faktum er at regimet er rådløst. Da velger det den enkleste løsningen: Rå vold.

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.