Irans president Ebrahim Raisi. Foto:  AP Photo/Vahid Salemi

Iranere reagerer med sinne i sosiale medier etter at en kurdisk kvinne ble pisket for ikke å ha dekket til hodet.

Det islamistiske regimet i Iran bekrefter alle mistanker om at det fortsatt er et brutalt og barbarisk regime som praktiserer middelalderske lover.

Nå raser sinnet i sosiale medier etter at en kvinne ble pisket for å ha gått uten hijab.

Myndighetene i landet bekrefter at straffen er utført.

Roya Heshmati ble pågrepet i april i fjor, etter å ha delt et bilde av seg selv uten tildekket hode. Det er alt som skal til for at dette regimet slår til med jernhånd. Den religiøse ekstremismen er total.

Kvinnen ble tiltalt på flere punkter. I en ankesak klarte hun å få opphevet en dom på hele 13 års fengsel for dette forholdet folk i andre land opplever som en bagatell, noe som aldri skulle vært straffbart.

Dette opplyses av hennes advokat, Masiar Tatati, til avisen Shargh.

NTB-DPA melder om saken.

Dommen på 74 piskeslag for morallovbrudd ble imidlertid stående. Hun skrev om dommen på Facebook, der profilen hennes ikke lenger er offentlig tilgjengelig.

Kvinnen skriver at hun og hennes advokat ble kalt inn til retten.

Videre beskriver hun rommet der piskingen ble utført som «et middelaldersk torturkammer».

Rettsvesenet bekrefter fullbyrdelsen av dommen og sier den skjedde i tråd med (den såkalte) loven som gjelder her.

Flere reagerte med sinne i sosiale medier. Mange opplyste iranere har fått nok av dette styret, og ønsker å leve i et land med elementære menneskerettigheter og friheter.

For over ett år siden var det omfattende demonstrasjoner etter at den 22 år gamle kurdisk-iranske kvinnen Mahsa Amini døde i moralpolitiets varetekt.

Hun var anklaget for ikke å ha dekket til håret godt nok. I tiden som fulgte har en rekke kvinner protestert mot kravet om tildekking. Det ser ikke ut til å ha hjulpet noe videre.

Samtidig som mullah-regimet fører en undertrykkende terror mot sin egen befolkning, er man også opptatt med å støtte aktivt opp under blodig terror en rekke steder, som i Gaza, i Libanon, i Jemen, i Rødehavet og faktisk også i Ukraina.

Iran lever opp til sitt tvilsomme rykte som et av verdens mest brutale og humanistisk tilbakestående land.

Les også: 

-Iran bak angrep på skipsfarten

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.