NTB

Redningsmannskaper er kommet fram til vraket av helikopteret til Irans president Ebrahim Raisi. Det er ingen tegn til liv på stedet, melder en statlig TV-kanal.

Lederen for Irans Røde Halvmåne, Pir Hossein Kolivand, sa litt tidligere at situasjonen så dårlig ut da redningsmannskapene var kommet så nærme at de kunne se helikopteret på rundt to kilometers avstand.

Presidenten og utenriksminister Hossein Amir-Abdollahian fryktes omkommet etter at helikopteret deres styrtet nordvest i landet søndag ettermiddag.

En tjenestemann sier til Reuters mandag morgen at vraket er helt utbrent, og at det er liten sjanse for at Raisi er i live etter at helikopteret styrtet.

Gjennom kvelden og natten har det pågått en omfattende leteaksjon under vanskelige værforhold og med dårlig sikt. Ulykkesstedet ligger i et lite tilgjengelig område nær grensen til den aserbajdsjanske eksklaven Nakhitsjevan.

Helikoptervraket skal ha blitt funnet av en tyrkisk drone som var satt inn i søket etter helikopteret med presidenten, utenriksministeren og deler av følget deres.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.