Israels FN-ambassadør Gilad Erdan markerte tirsdag Kfir Bibas’ første fødselsdag i FN mens Kfir selv måtte «feire» dagen i Gaza hvor han sitter i Hamas’ fangenskap sammen med foreldrene og sin fire år gamle bror – såfremt de fremdeles er i live. 

Kfir er alles ansvar

Kfir Biba var det yngste gisselet som ble tatt av Hamas under det overraskende terrorangrepet på Israel om morgenen 7. oktober 2023. Han ble tatt sammen med sin mor Shiri og broren Ariel (4). De er de høyest profilerte gislene som ennu ikke er løslatt.

Erdan plasserte en bursdagskake på FNs podium for å minne ambassadørene om alles plikt til å kjempe for Kfirs hjemkomst.

Den mest avskyelige grusomhet

– Jeg ber om at Kfirs fødselsdagskake blir stående på podiet slik at alle som idag kommer opp for å tale, vil minnes Kfir og vår plikt til å bringe ham hjem.

Kidnappingen av Kfir er et symbol på den mest avskyelige grusomhet menneskeheten kjenner til – Hamas’ grusomhet. Kfir er grunnen til at Israel kjemper dag og natt og vi vil ikke gi oss før vi får ham hjem. Jeg ønsker at vi neste år kan feire din bursdag sammen med din familie, uttalte Erdan fra podiet.

FNs unnlatelsessynd

Erdan la også vekt på de lidelsene de øvrige gislene har gått og går igjennom. De har nu vært holdt fanget av Hamas i nesten 100 dager:

– Omtrent hundre dager er gått og Generalforsamlingen i likhet med alle andre FN-organer, har ikke engang fordømt massakren.

Forhandlingskort og trofé

Hamas har tidligere hevdet at Kfir er drept. Terrororganisasjonen har vært sparsom med opplysningene og IDF hevder de ikke er dokumentert. Et familiemedlem sier at Hamas spiller et «psykologisk spill» ved ikke å gi dem nyheter.

– Det er utrolig at de kan gjøre en baby til et slags forhandlingskort eller trofé, sa hun til Sky News.

 

 

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag!

Kjøp Jean Amérys bok!

Kjøp billetter til lesermøte med Mikael Jalving!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.