Stortingsrepresentant Rasmus Hansson (MDG). Foto: Annika Byrde / NTB

Stortingspolitiker og nestor i MDG, Rasmus Hansson, ber både Erna Solberg (H) og Anniken Huitfeldt (Ap) trekke seg.

Kravene om opprydding i norsk politikk kommer fra mange hold. Mandag kveld melder MDGs Rasmus Hansson seg på, og uttrykker at både Erna Solberg  (H) og Anniken Huitfeldt (Ap) bør trekke seg.

– Trekk dere. Nå. Vær så snill, skriver han i et Facebook-innlegg.

NTB melder om saken.

Han mener at om de ikke trekker seg frivillig, så bør Høyre og Arbeiderpartiet fjerne dem fra posisjonene sine, og på den måten bidra til at det ryddes opp.

Ifølge stortingsveteran Hansson handler dette nå om den allmenne tilliten til de store partiene, og dermed også til vårt politiske system:

– For hver time som går, svekker de store partiene tilliten til at makta skjønner sin plikt til å tenke forbi ubehaget ved å skifte ut en politiker, skriver han videre.

Han er bekymret for at velgernes mistillit til politikere generelt sett kan føre til mistillit til hele demokratiet.

– Velgerne har gitt begge det aller høyeste ansvaret i landet. Det inkluderer ikke minst ansvar for politikkens omdømme, som er selve grunnlaget for folkestyret, partiene og valgene. Stoler ikke velgerne på politikerne, så stoler de heller ikke på prosessene og avgjørelsene i demokratiet. Det er livsfarlig, avslutter han.

Hansson skiller her ikke mellom de to profilerte politikerne og deres respektive ektefelle-saker, men mener altså de begge to bør avgå.

MDG bruker ikke å være det partiet verken Høyre, Ap eller andre i politikken er mest opptatt av å ta imot råd fra.

Men dette Hansson her uttrykker kan være synspunkter som deles på tvers av partiene, og ikke minst langt utover i befolkningen.

Det fremgår til dels av meningsmålinger offentliggjort denne mandagen, se under.

Les også:

TV 2-måling: 31 prosent av Høyres velgere mener Solberg bør gå av

 

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.