Politiet på åstedet etter skyting utenfor Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB

Fredag kveld ble det skutt gjennom ruta til et bolighus i den svenske byen Norrköping. Senere ble det meldt om en eksplosjon ved et hus i hovedstadsområdet.

Helgen innledes med nye, nærmest krigsliknende voldshendelser i Sverige.

Ingen er meldt skadd i noen av hendelsene fredag, og det er ikke kjent om disse også er koblet til den siste tidens gjengopprør i Sverige. Men trolig er også dette gjengrelatert, spørsmålet er bare hvilke av Sveriges tallrike, innvandrerdominerte gjenger som står bak.

NTB-TT melder om saken.

Politiet fikk klokka 21.20 fredag melding om at det var hørt flere skudd i området Eneby i Norrköping, som ligger rundt 15 mil sørvest for Stockholm. På stedet fant politiet flere skuddhull i et vindu tilhørende en bolig.

Senere smalt det en bombe rett utenfor hovedstaden. Eksplosjonen skjedde noe før midnatt, utenfor et bolighus i tettstedet Bro i Stockholmsområdet. Den medførte skader ved inngangsporten og på flere vinduer i nærheten av boligen, som hadde flere boenheter.

Det er boliger som nå er målet for mye av skytingen og bombene, hvilket peker i regning av gjenrelatert hevn og skremsler mot rivaliserende gjengmedlemmer og deres familier.

Det har vært en rekke skyteepisoder i Stockholm og nærliggende byer den siste tiden. Seks personer er skutt og drept bare på en ukes tid. Politiet står nærmest maktesløse overfor utviklingen.

Document viste en oversikt fredag, se under.

Les også: 

Voldseksplosjonen: En uke som ryster svenskene

 

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.