Det hjelper ikke at de fem som ble skadd i Fagersjö, bare ble lettere skadd. Mediene har en tendens til å velge den vinkelen, som om dét reduserer alvorligheten av at det sprenges bomber mot sivile hus i en europeisk storby.

Det som skjer i Sverige, skjer ikke i noe annet europeisk land. Det er en småskalakrig som foregår i sivil bebyggelse.

Eksplosjonen inntraff i bydelen Fagersjö, sør i byen, mandag kveld, og forårsaket også en hel del materielle skader. Blant annet ble en leilighetsdør og vinduer ødelagt, opplyser politiet til nyhetsbyrået TT.

Politiet er i gang med etterforskning og har sperret av et stort område.

Årsaken til eksplosjonen er ikke kjent.

I fjor var det 149 eksplosjoner i Sverige, noe som var rekord. Flere hundre ble hjemløse, og en ung kvinne ble drept. (NTB)

Den andre eksplosjonen inntraff på Lidingö nærmere kl. 04. Når seks rapporteres skadd, kan man tenke seg hvor mange hundre som blir oppskaket av lyden som flerrer nattestillheten.

Politiet fikk melding om saken klokka 3.48. Eksplosjonen skal ha gått av utenfor huset, som har fått skader på fasade og vinduer.

– Én person får tilsyn av helsevesenet, forteller Adam Alm i Storstockholms brannvesen til nyhetsbyrået TT.

Saken etterforskes som allmennfarlig ødeleggelse. (NTB)

Les også eldre sak:

Stockholm: «Jeg vil aldri kunne føle meg trygg her igjen», sier nabo etter bombe

Kjøp «Klanen» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.