Sp-veteran Per Olaf Lundteigen mener partiet straffes i nord for regjeringens Melkøya-vedtak. Det er ikke Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum enig i.

Mens Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener regjeringens omstridte Melkøya-vedtak ikke kan forklare tilbakegangen for Sp i Nord-Norge, er Lundteigen ikke i tvil om at Sp i landsdelen straffes for saken.

– Det er helt opplagt og helt logisk at en ble det. Regjeringas standpunkt var i strid med intensjonen i landsmøtevedtaket vårt, sier Lundteigen til Nationen.

Senterpartiet går kraftig tilbake i nord, men Vedum vil ikke være med på at dette er et resultat av en Melkøya-straff. Til avisen sier han at hovedforklaringen heller er å finne i folks lommebøker enn i regjeringens omstridte Melkøya-vedtak.

Lundteigen mener det ikke bare er Melkøya-saken som har utløst tilbakegang i nord, men også regjeringens linje på strøm, desentralisering og fiskeripolitikken.

– Vi skulle stille opp for folk som bor ytterst. Men i fiskeripolitikken har ikke de sett endringer. Vi må tilrettelegge for å bygge samfunn, sier Lundteigen, som etterlyser fiskeripolitiske grep de neste månedene.

– Du får ikke livskraft i et samfunn i Finnmark uten tilgang på torsken og å foredle fisken, sier Sp-veteranen.

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.