Da en velger i Nordkjosbotn skulle stemme på lista Konservativt Balsfjord, hadde ikke stemmesedlene til lista blitt lagt fram. En glipp, sier valgstyret.

– Jeg angrer som «f» på at jeg ikke spurte valgobservatørene om hvor stemmesedlene var. Jeg ser nå at jeg burde gjort det, sier velger Halvard Karlsen til Nordlys.

Karlsen møtte opp tidlig, men stemmesedlene var fraværende.

– Jeg angrer som f. nå på at jeg ikke spurte valgobservatørene om hvor stemmesedlene var. Jeg ser nå at jeg burde gjort det, sier Karlsen.

– Det begynner å bli litt trumpsk.

Siden han ble usikker på om Konservativt var et alternativ i Balsfjord stemte han på andrevalget Fro.

– Alvorlig

Lederen i Konservativt Balsfjord er naturlig nok ikke fornøyd med at de var avglemt i egen kommune.

– Vi er ikke akkurat særlig glad for det. Det er meget alvorlig når vi forstår at det har manglet stemmesedler hele dagen. Det er folk som har vært der tidlig og seint som sier det har manglet stemmesedler. Det har altså manglet hele dagen, og vi vet ikke om de har vært der i det store og det hele, sier leder Torleif Selseng i Konservativt.

Ordfører Gunda Johansen (Ap) er leder for valgstyret i Balsfjord. Hun sier feilen nå er rettet opp.

– Det har skjedd en menneskelig glipp. Den er rettet opp. Så snart det ble oppdaget, fikk de stemmesedler.

– Hva betyr «en menneskelig glipp»?

– Hva tror du? det har skjedd en glipp rett og slett. Den er overhodet ikke tilsiktet. Det er en glipp, men jeg må presisere at det var mulig å stemme på dem, for det er liste der man kan stemme på parti. Det var ikke helt svart hav. Muligheten lå der. Men selvfølgelig, vi beklager på det sterkeste glippen. Det skal ikke skje.

Oppdatering kl. 15.12:

Partilederen reagerer

Partileder Erik Selle i Konservativt er oppgitt etter at listene til partiet ikke har vært tilgjengelig i stemmelokalene til tre kommuner. I tillegg skal listene til Konservativt ha vært fraværende ved Valkyrien i Oslo. Ved ett av lokalene har stemmesedler for Liberalistene og Sentrum også manglet.

– Det skal ikke skje ved et norsk valg. Jeg vet ikke hva som er årsaken, men det er kanskje mulig at de som har jobbet med valget, har fått for dårlige instrukser, sier Selle til NTB.

Også i Kongsberg og  Tysnes manglet valgsedler for Konservativt i valglokalene, i tillegg til i Balsfjord kommune. Selle sier det det ikke er mulig å skylde på at det kan være snakk om en menneskelig glipp, slik ordføreren i Balsfjord har forklart.

– Det er lite troverdig. Man må ha en bedre kontrollfunksjon, sier partilederen.

Kjøp boken av Alf. R. Jacobsen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.