Erna Solberg (H) i partilederdebatten til NRK i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB

Med en oppslutning på 26,6 prosent er Høyre klart største parti på en måling blant høyt utdannede. MDG får stadig mindre oppslutning i samme gruppe.

Mer enn en av fire høyt utdannende vil stemme Høyre i mandagens kommune- og fylkestingsvalg. Høyre har her en oppslutning på 26,6 prosent.

Arbeiderpartiet er nest størst med 18 prosent, og deretter følger SV med 12,5 prosent og Venstre med 11 prosent.

Det viser en måling gjennomført av Respons Analyse på oppdrag for Akademikerne, NTB melder om saken.

Dermed har gruppen høyt utdannende nokså like politiske preferanser som velgerne totalt sett.

– Denne undersøkelsen viser kanskje at akademikerne nærmer seg folket, fordi jeg har sett større forskjeller mellom resultatene fra tidligere Akademikerne-undersøkelser og valgresultatet, sier Johan Giertsen, jussprofessor, valgekspert og driver av nettstedet Poll of polls til Khrono.

MDG gjør det langt dårligere på denne målingen enn tidligere og måles til 9,8 prosent.

Mange har nok lurt på hvordan det overhodet er mulig å forene god utdannelse med å stemme på et parti bygget på den type infantile floskler, slagord og skremsler som MDG. Nå ser dette ut til å være i ferd med å endres.

FrP gjør et lite hopp opp til 5,3 prosent, som er høyere enn vi vanligvis ser blant høyt utdannede. Rødt får en oppslutning på 6,2 prosent, og KrF 3,2 prosent.

Kun 2,8 prosent sier de vil stemme på Senterpartiet, som dermed er det minst populære partiet i denne velgergruppen. Partileder Vedums akademiske appell ser med andre ord ut til å være liten.

 

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.