Bønnelista går hardt ut mot koranbrenning, og mener at det er «en alvorlig krenkelse og en dyp provokasjon mot det våre muslimske naboer anser som hellig».

Tre førstekandidater fra Bønnelista mener at koranbrenning står for det motsatte av det Jesus sa.

«Jesus har gitt oss et våpen som er mye mektigere enn slike former for aggresjon som koranbrenning. Han har kalt oss til å elske vår neste. Da han ble spurt hvem som var vår neste, fortalte han lignelsen om den barmhjertige samaritan», skriver de tre i Vårt Land.

De viser til den koptiske kirken i Egypt som et forbilde for oss alle, hvor «kristne og muslimer lever fredelig sammen».

«Kirker har blitt utsatt for bombeangrep, og mange kristne har blitt drept. Lederne for den koptiske kirken har vært entydige i sin respons. De har bare henvist til at Jesus kaller oss til å elske våre fiender. De har møtt terror med kjærlighet», skriver de.

Andrekandidat i Bønnelista er medlem i Sian: – Sterkt beklagelig

De tre førstekandidatene kommer til slutt med en svært oppsiktsvekkende, og mange vil nok mene svært naiv, uttalelse:

«Det skjer rett som det er at muslimer kommer til tro på Jesus Kristus som deres frelser. Det som går igjen i deres vitnesbyrd er at de har blitt overveldet av det kjærlighetsbudskapet de finner i evangeliet. For det er Guds kjærlighet som er kirkens våpen. Det er med kjærlighetens våpen kirken får sin seier.»

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.