Nå kommer konkrete investeringer på bordet som faller svært uheldig ut for Huitfeldts ektemann, Ola Flem.

Seismikkaksjer er aksjer med stort potensial hvis man har den rette informasjon. To uker etter at kona hadde møtt det indiske seismikkselskapet Magseis Fairfield kjøpte Flem aksjer i selskapet.

Magseis Fairfield var med utenriksministeren på reise i India 26. april i fjor, der hun deltok på et møte sammen med indiske og norske energibedrifter. To uker senere, 10. mai 2022, kjøpte ektemannen Ola Flem seg opp i samme selskap, melder TV 2.

Han kjøpte 25.000 aksjer til 145.000 kroner da. Tre uker senere kjøpte han nye 10.000 til i overkant av 58.000 kroner, og deretter gjorde han en rekke kjøp og salg av Magseis Fairfield-aksjen, viser oversikten over Flems aksjer. Han tjente over 380.000 kroner på denne aksjen.

Det er mulig Støre har satset på folks korte hukommelse. Den strategien holder ikke. Saken er for alvorlig. Den har potensial til å sprenge ledelsen i Ap til himmels: Ektefellen til utenriksministeren skor seg på konas jobb! Det har vært en antagelse som ser ut til å bli bekreftet. Huitfeldt forsøker å redde æren, men synker dypere.

Huitfeldt påpeker at det var 16 norske bedrifter med på turen og understreker overfor TV 2 at hun ikke hadde et eget møte med Magseis Fairfield.

Litt senere samme år, 29. juni 2022, skjøt Magseis Fairfield-aksjen i været etter at det ble kjent at oljeselskapet TGS ville kjøpe opp hele selskapet for 2,3 milliarder kroner. Samme dag solgte Flem seg helt ut.

Flems advokat Pan Farmakis skriver til TV 2 at Flem ikke visste om møtet Huitfeldt hadde i India, der Magseis Fairfield også var til stede. Videre skriver han at Flem har eid aksjer i selskapet i mange år, og at kjøpene i mai 2022 ble gjort på bakgrunn av anbefalinger fra analyseselskapet Investtech.

Investtech sa imidlertid til Finansavisen forrige uke at verken Magseis Fairfield eller TGS var i Investtechs «modellportefølje» våren 2022. (NTB)

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.