Utenriksminister Anniken Huitfeldt lovet full åpenhet om mannens aksjekjøp.

Det viser seg at utenriksministeren føyer seg inn i rekken av Ap-statsråder som har Pinocchio som forbilde.

Huitfeldt har overlevd mannens «daytrading» fordi hun har blitt trodd av sin sjef, statsminister Jonas Gahr Støre, og, som det heter, lagt seg flat, sagt unnskyld og «ryddet opp».

Men så viser det seg altså, slett ikke overraskende, at Anniken lyver. Hun har ikke fortalt sannheten.

Huitfeldt hevdet nemlig at hennes mann, Ola Flem, hadde utført de fleste aksjekjøpene automatisk via en app.

Dét viser seg å være regelrett løgn.

DN kan bevise at over halvparten av de 101 aksjetransaksjonene Flem har gjort i Huitfeldts tid som utenriksminister, er basert på egne vurderinger.

65 prosent av Flems investeringer ble altså ikke gjort med bakgrunn i råd fra appen til Investtech.

Siden den godeste Anniken løy om dette, er det ganske naturlig å anta at ekteparet har utnyttet kunnskaper Huitfeldt hadde opparbeidet seg til å drive ulovlig innsidehandel.

Utenriksministeren hevder at hun ikke har gjort noen «matematisk gjennomgang» av handlene, noe som i ettertid fremstår som en patetisk bortforklaring.

Ola Flem-handlene faller ut av skapet, indisk seismikkselskap kan felle kona

Om ikke dette er nok, så sier Huitfeldts tidligere medarbeider i UD, departementsråd Tore Hattrem, at Huitfeldt ved tiltredelse fikk eksplisitt beskjed om at det tryggeste var å sette pengene i aksjefond og unngå såkalt daytrading, som er kjøp og salg av enkeltaksjer, i henhold til regjeringens egen regelbok, «Håndbok for politisk ledelse».

Det sto altså ikke på forsøk når det gjaldt å bevisstgjøre Anniken Huitfeldt om hennes manns aksjeinvesteringer.

Her begynte det å lukte en løgner i størrelse Bjørnar Moxnes.

Når man så fikk vite at ingen politikere i regjeringsapparatet får lov til å selge eller kjøpe aksjer fram til etter framlegging av budsjettet, så snakker vi her om en mulig ny norsk rekord i patetiske løgner.

Både FrP og MDG har krevd Huitfeldts avgang, men spørsmålet er om flere henger seg på etter at Huitfeldt har forklart seg for Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

Hva slags nye løgner, bortforklaringer og hukommelsestap får vi høre om der?

Støre tar lett på regelbrudd

Og i all denne støyen skal man ikke glemme den rådyre flørten Huitfeldt drev med de ekstremistiske islamistene i Afghanistan.

Ikke glem at det var skattebetalerne, altså du som leser dette, som måtte betale for Annikens totalt idiotiske ide om å forsøke å snakke fornuft til en islamist fra Taliban.

Spørsmålet man må stille seg, er om det ligger noe bak her også.

Det som er sikkert nå, er at Anniken Huitfeldt umulig kan ha tillit fra noen. Ikke engang fra tåkeleggeren Støre.

Etter hvert som buksa til Huitfeldt bare sklir lenger og lenger ned, vil det ikke være mulig å redde stumpen hennes fra å bli blottet for alle og enhver å se.

Det som fremstår som aller mest skremmende, er imidlertid at Huitfeldt kun er den siste statsråden i en hel rekke som nå er avslørt som løgnere som bevisst har forsøkt å utnytte sin stilling til å berike seg selv og sine egne.

Da blir det vanskelig å ikke tenke på hva slags andre ulovligheter Huitfeldt og de andre løgnerne kan ha gjort i tiden som statsråder og stortingspolitikere.

Skremmende, men ikke overraskende. Sosialisme i praksis virker jo sånn.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.