NTB

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) vil ikke si om utenriksminister Anniken Huitfeldt kan bli sittende dersom Økokrim åpner etterforskning om mannens aksjekjøp.

– Jeg kan ikke kommentere eller spekulere i noe som ikke har skjedd. Nå gjør Økokrim sin vurdering, og så får vi kommentere når de har tatt en beslutning, svarte Støre under onsdagens TV 2-sendte partilederdebatt i Oslo.

Statsministeren sier imidlertid at han har tillit til utenriksministeren.

På spørsmål før debatten om hvordan Støre syns saken har utviklet seg den siste uka, svarer han at han hele tiden har vært klar på at Huitfeldt har gjort en feil ved at hun ikke har hatt full innsikt i mannens aksjehandel.

– Jeg tror henne på at hun ikke har hatt det, og jeg tror henne på at hun selvfølgelig ikke har delt noe informasjon i strid med regelverket, sa Støre da.

Utenriksministeren har innrømmet å ha brutt habilitetsreglene ved å ikke gjøre seg kjent med ektemannens aksjehandel og dermed ikke kunne vurdere sin egen habilitet. Ektemannen hennes har blant annet handlet aksjer i Kongsberg Gruppen og lakseselskaper mens Huitfeldt har vært statsråd.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.