Talibans moralpoliti pågrep seks personer som anklages for å ha spilt musikk i Balkh-provinsen nord i Afghanistan, melder TOLOnews lørdag.

En lokal Taliban-tjenestemann sier at de seks ble pågrepet på en familiefest i byen Mazar-e-Sharif. Flere detaljer er ikke kjent om saken.

Taliban mener at musikk er umoralsk, leder ungdom på villspor og leder til ødeleggelsen av samfunnet.

Siden islamistbevegelsen kom til makten i Afghanistan i august 2021, har de systematisk innført lover og regler som gjenspeiler deres dogmatiske versjon av Islam, blant annet forbud mot framføring av musikk offentlig. Afghanske medier har også fått forbud mot å spille musikk, og eiere av bryllupslokaler er instruert til det samme.

Kvinner og jenter har i all hovedsak båret byrden ved de nye reguleringene og får ikke vise seg utendørs uten å dekke til hår og hals. Tenåringsjenter og kvinner er utestengt fra skoler og universiteter og har forbud mot å gå i parker, på lekeplasser og på treningssentre.

Huitfeldt skuffet over løftebrudd fra Taliban

Taliban gjør narr av utenriksminister Anniken Huitfeldt

Hørte ikke på Huitfeldt: Taliban stenger kvinne­drevet radio­stasjon i Afghanistan

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.