Torgeir Knag Fylkesnes (SV). Foto: Javad Parsa / NTB

Spørsmålet om Huitfeldts videre karriere som statsråd er ikke avklart, selv om statsminister Støre har uttrykt tillit til henne. Budsjettpartner SV vil foreløpig ikke frede Huitfeldt.

Mange stiller spørsmål ved  Anniken Huitfeldts fortsatte rolle som utenriksminister, etter habilitetssaken som onsdag rystet det politiske miljøet. (Se sak under).

På en pressekonferanse onsdag forsikret statsminister Jonas Gahr Støre om at han fremdeles har tillit til Huitfeldt, og at han ønsker henne som utenriksminister fortsatt.

Men ved et eventuelt borgerlig mistillitsforslag mot ministeren, er hun avhengig også av SVs støtte, siden regjeringspartiene Ap og SV ikke har flertall alene.

Denne støtten fra SV kan henge i en tynn tråd, opplyser NTB.

Det er for tidlig å slå fast om utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) fortjener Stortingets tillit, uttaler nemlig regjeringens budsjettpartner SV.

– Vi vil avvente behandlingen i kontrollkomiteen før vi tar stilling til det. I mellomtiden har vi ingen grunn til å betvile hennes forklaring, sier SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes til NRK.

Han legger til at Huitfeldt bør kalles inn til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, og at det kartlegges om utenriksministeren har gitt ektemannen informasjon som kan ha påvirket hans investeringsbeslutninger.

Les også: 

Saken utvikles: Huitfeldts ektemann med flere problematiske aksjekjøp

 

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.