Torgeir Knag Fylkesnes (SV). Foto: Alf  Simensen/NTB

SV-politikeren Torgeir Knag Fylkesnes har fått en skattesmell på nær en halv million kroner i forbindelse med pendlerbolig.

Det er ikke småpenger enkelte politikere nå må ut med etter pendlerboligsakene. Blant dem som nå får svi så det kjennes, er SVs nestleder Torgeir Knag Fylkesnes.

NTB melder om saken, og siterer VG.

Fylkesnes har tidligere bekreftet at han får en skattesmell, men summen på den har ikke vært kjent. VG har fått innsyn i nylige endringer av politikernes ligninger. Totalt 38 tidligere og nåværende toppolitikere fikk i høst skattekrav for bruk av gratis pendlerbolig.

– Skattekravet skyldes den delvise utleien av leiligheten i Tromsø, sier Fylkesnes til VG.

Fylkesnes blir nevnt som en av kandidatene til å ta over som SV-leder etter Audun Lysbakken. Det er uvisst om denne saken vil influere på det valget.

For Fylkesnes er ikke alene i partiet om å få en smell:

Også to andre SV-ere har fått store skattekrav. Freddy André Øvstegård får en skattesmell på 323.989 kroner, mens Mona Lill Fagerås må betale et skattekrav på 194.733 kroner.

– Skatteetaten mener det er «unnskyldelige forhold», som at de har fått feil informasjon fra Stortinget og fordi Stortingets administrasjon regelmessig har avklart skatterettslige spørsmål med Skatteetaten. Ut over dette er spørsmål om skatt et forhold mellom Skatteetaten og hver enkelt representant, sier SVs kommunikasjonssjef Siri Gjørtz.

VG skrev søndag at også FrP-politiker Himanshu Gulati har fått en skattesmell. For ham ble beløpet 60.829 kroner, med andre ord en liten sum i forhold til hva hans politikerkolleger i SV må betale.

Bestill den nye boken fra Document forlag:

Bestill også denne nyheten:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp julegavene fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.