Sverige forsøker å tilpasse seg et forhøyet nivå av terrortrusler. Både sunnimuslimske og sjiamuslimske jihadistiske grupper har gitt uttrykk for at massedrap på svensker er greit fordi noen personer på svensk territorium har fått lov til å fornærme islam.

Nå strammes det også inn på sikkerhetskontroller ved ishockeykamper. Ishockeyklubben Växjö Lakers i Småland står overfor et «bag-forbud», som betyr at du ikke har lov til å ta med større sekker inn på arenaen.

«Hvis vi ser en bag som blir liggende igjen, må kampen avlyses og arenaen evakueres», uttaler sikkerhetssjef Ron Wähämäki til SVT.

Inspeksjonskrav og poseforbud innføres i begynnelsen av september på grunn av at Säkerhetspolisen økte sin vurdering av det nasjonale terrortrusselsnivået. De nye sikkerhetstiltakene gjelder for ligaorganisasjonene SHL, SDHL, Hockeyallsvenskan og Hockeyettan.

«Alle vil bli ransaket. Vi innfører også poseforbud, som betyr at større sekker ikke kan fraktes inn. Vi gjør dette for å unngå situasjoner der en gjenglemt bag tvinger oss til å avlyse kampen og evakuere hele arenaen», sier Ron Wähämäki, sikkerhetssjef i Växjö Lakers.

Klubben innrømmer at det vil ta betydelig lengre tid å komme inn på arenaen.

«Vi ønsker at folk skal komme tidligere til arenaen enn vanlig fordi det vil ta tid å ransake alle».

Forbundet håper at publikum fremdeles velger å komme på kampene som vanlig, til tross for de nye sikkerhetstiltakene.

«Vi tror folk forstår at disse nye sikkerhetskravene er viktige, og vi håper at publikum vil søke seg til arenaen og støtte Växjö Lakers», sier Ron Wähämäki.

Svensk minister advarer mot bruk av hodetelefoner på grunn av terrortrusselen

Svensk sikkerhetsekspert tror stor terrortrussel «vil bli en del av hverdagen vår»

Muslimer i Sverige er bekymret for mer islamofobi etter terrortrusler

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.