Donald Trump meldte seg i natt norsk tid for sheriffen i Foulton county, Georgia, som ikke har lagt skjul på at han gledet seg til å behandle Trump som en simpel kriminell.

Trump har unngått å få sitt bilde tatt i de tre andre sakene som verserer mot ham. Men denne gang fikk Demokratene sitt ønske oppfylt. De fryder seg over ydmykelsen. Spørsmålet er om velgerne ser det på samme måte.

Hittil har Trumps popularitet gått opp for hver tiltale. Velgerne reagerer på at den sittende administrasjonen straffeforfølger den sittende presidents sterkeste utfordrer.

På toppen av det hele kommer det stadig nye avsløringer om Bidens korrupsjon. Han skjer det ingenting med.

Spørsmålet er om velgerne finner seg i at USA omgjøres til en bananrepublikk. USA er nå forvandlet til et land på linje med Venezuela eller Equador. Hvis det hadde vært i et hvilket som helst annet land ville vestlige medier reagert.

Demokratene mener det gjelder andre lover for Trump enn dem. Uansett hva Demokratene gjør får det ingen konsekvenser: Hva enten det er bruk av FBI til å spre falske anklager, anklager som siden pilles fra hverandre av generalinspektør Michael Horowitz eller spesialetterforsker John Durham. Dommene disse har felt har vært knusende, men ingenting skjer.

Trump fikk 66 millioner velgere i 2016, nærmere 75 millioner i 2020. Det er også de som forfølges. Demokratene vil statuere et eksempel: Trump behandles som en opprører.

Men spørsmålet er hvem som er den virkelige opprøreren.
Kjøp boken av Alf. R. Jacobsen her!

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.