Svensk politi anslår at Sverige nå huser minst 30.000 aktive gjengkriminelle. Tiltak som å gi gangstere gratis pizza ser ikke ut til å ha redusert veksten i tallet på gjengmedlemmer. Dette forhindrer derimot ikke svenske myndigheter fra å prøve andre metoder.

Fire innsatte ved anstalten Saltvik i Härnösand – alle utpekt som ledere i kriminelle nettverk – blir advart av Kriminalomsorgen etter at de nektet å delta i en aktivitet som bestod i å brodere bilder.

Ifølge dokumentene i saken skal de fire, som ifølge Kriminalomsorgen tilhører ulike kriminelle organisasjoner i Midt- og Sør-Sverige, ha henvist til ulike plager for å unngå å delta i den aktuelle aktiviteten.

Den ene, en mann fra Göteborg-området, oppgir at han er svaksynt og derfor ikke kan brodere malerier. Den andre ønsker å bli sykemeldt fra aktiviteten, den tredje sier han ikke har lyst og den fjerde, høyt oppe i ett av de kriminelle nettverkene i Stockholm, krever mer betaling dersom han skal utføre oppgaven.

Kriminalomsorgen tar ikke hensyn til disse anmodningene, men gir i stedet alle fire en advarsel etter fengselslovens tolvte kapittel første ledd.

Dette melder SVT. Kanalen sier derimot ikke noe om hva som vil skje med de gjengkriminelle hvis de fortsatt nekter å brodere.

Malmöpolitiet inviterte hardbarkede kriminelle på pizza: – Vi såg att det gick in, det satte sig verkligen

Södertälje: Aktivist mot gjengkriminalitet siktet for gjengkriminalitet

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.