Kristian Mateo Norheim topper Rødt-listen i Karmøy.

– Det var ikke gitt at jeg skulle bli hverken kristen eller politiker, forteller han til Vårt Land.

Norheim er født i Colombia, er adoptert og oppvokst på Norheim i fastlands-delen av Karmøy.

Det var ikke barndom med kristen oppdragelse. Men i tidlig ungdomstid fant han veien selv til tilbud i Den norske kirke og idrett i KRIK. Og etter hvert til politikk.

– Jeg var veldig mot pelsdyrindustrien. Det er vel sånn: Synes du synd på dyra, så synes du synd på svake grupper, forklarer han.

Etter en kort visitt i SVs ungdomsorganisasjon havnet han i Rød Ungdom. Og etter hvert i organisasjonens landsstyre. Der traff han også et knippe andre kristne. Etter hvert dannet de et nettverk av kristne Rødt-politikere.

Listhaug: – Rødt-lederen forstår ikke viktigheten av norsk olje og gass

«Det kommunistiske manifest» og bibelen er de to viktigste bøkene for Norheim.

Norheim snakker om Matteus-evangeliet. Om Jesus med tollere, syke, fattige, syndere og utstøtte.

– Også i vårt samfunn er det utstøtte som trenger noen som står opp for dem. Fordi jeg er kristen – og fordi jeg vil hjelpe folk – mener jeg Rødts politikk treffer, sier han.

Norheim, som er lærer av yrke, sier folk flest nå er mer positive til Rødt enn hva de var før.

– For noen år siden fikk du slengt «kommunist» etter deg og folk kjeftet på oss. Men da Rødt kom inn på Stortinget snudde det. Nå hører vi heller det at «han Bjørnar Moxnes var en fin fyr». Og at de liker Mimir Kristjansson, avslutter han.

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.