NTB

Da de republikanske presidentkandidatene stilte til sin første debatt natt til torsdag norsk tid, var det med de åtte deltakerne som var varslet på forhånd.

Tidligere president Donald Trump hadde på forhånd gjort det klart at han ikke ville delta i debatten, som ble sendt på Fox News, og da debatten startet, sto han heller ikke på podiet.

Det gjorde derimot de åtte kandidatene som var godkjent av Det republikanske partiet, som er medarrangør. Det var en stund en viss tvil om hvorvidt Doug Burgum ville stille – North Dakota-guvernøren skadet beinet da han spilte basketball med staben – men alle åtte var på plass, og alle sto oppreist da de inntok hver sin plass og mikrofon.

Samtidig som debatten startet, publiserte tidligere Fox-programleder Tucker Carlson et intervju med Trump på X. Dette var også varslet på forhånd og blir av mange sett på som et stikk fra den tidligere presidenten mot kanalen som sender debatten fra Milwaukee.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.