Begge de to kjendisene står på listen til folkebevegelsen Folkestyret.

Folkestyret ble dannet i 2022 av Susanne Heart, etter at hun trakk seg fra Miljøpartiet De Grønne etter ni år. Folkestyret er ikke noe politisk parti, men en folkebevegelse som jobber for et sterkere demokrati og et mer desentralisert folkestyre i Norge, skriver Nettavisen.

– Folkestyret har oppstått etter at jeg har vært folkevalgt i åtte år, både i Stavanger og Rogaland. Jeg har sett med fortvilelse på det folk tror er et demokrati, sa Heart til God kveld Norge tidligere i sommer.

Mens Gundersen står som nummer fem på listen til Folkestyret i Oslo, er «Charter-Svein» nummer fire på listen til Folkestyret i Akershus.

– Det appellerte veldig til meg, og det er en ny måte å tenke politikk på. Så det blir veldig spennende å se, for jeg tror det er mange som er klar for en forandring, sier Gundersen, som tidligere ikke har vært politisk aktiv.

Heart mener det er lite handlingsrom for folkevalgte og politikere til å snakke på vegne av befolkningen, og at makten har forsvunnet ut av folkets hender.

– Det oppleves at folket har mindre og mindre makt, og mange føler de blir overkjørt. Det har jeg grepet tak i ved å gi folk et nytt tilbud, som ikke er et parti, men en folkebevegelse, sa hun.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.