Porteføljeforvalter Jan Petter Sissener er svært kritisk til regjeringen Støres håpløse politikk.

Han mener at Støres såkalte vanlige folk er de som befinner seg i middelklassen, og at de må betale regningen.

– Middelklassen, som er grunnmuren i samfunnet, og som vel er det vi kan kalle vanlige folk – de som har hus, bil og livnærer seg med vanlig arbeid, er de store taperne, skriver Sissener i en kronikk i Nettavisen.

Han mener Støres slagord, «En regjering for vanlige folk», er så misvisende som det kan få blitt. Han er også opprørt over at regjeringen ønsker «å ta» de rike.

–De rike eier og har i stor grad skapt de arbeidsplassene middelklassen livnærer seg av. Skal samfunnet være bærekraftig må det nemlig skapes verdier, mener finansmannen.

Han mener at utflyttingen av rike mennesker i Norge til Sveits, er et tap som vil merkes på mange måter.

– Tapet av de skarpeste hjernene med gründerhjerter vil merkes lenge. Hvem skal skape fremtidens Norge og hvordan? Å fremstille dem som skaper verdier som snyltere, gjerne med dyre vaner og privatfly, har blitt en folkesport på venstresiden, skriver Sissener.

Jan Petter Sissener om Støre: – Ekstremt svak leder

Han mener videre at et av hovedproblemet til regjeringen er den håpløse næringspolitikken som føres i forbindelse med det såkalte grønne skiftet.

– Når staten lover titalls milliarder i støtte, har den samtidig satt ut en honning krukke alle snyltere samler seg rundt. Enten det er batterifabrikker, havvind eller karbonfangst de statlige milliardene skal gå til, blir fokuset å presse ut fleste mulig støttemilliarder, skriver Sissener og viser til Batterifabrikken Freyr som et godt eksempel i så måte.

Symbolpolitikken regjeringen Støre fører vil koste vanlige folk, altså middelklassen, svært dyrt, om man skal tro finansmannen.

– Dette gjelder ikke minst på klimaområdet, der elektrifisering av oljeplattformene i Nordsjøen vil kreve mye strøm med tvilsom klimagevinst. Hvorfor Norge skal forsøke å utkonkurrere Kina, EU og Biden-administrasjonen i USA når det gjelder subsidiering av «grønn» industri, er vanskelig å forstå. Det er da mye bedre å la andre lands skattebetalere ta den regningen, dersom de absolutt vil. Så får vi heller benytte oss av produktene når de kommer på markedet, mener Sissener, som avslutter med følgende:

– Regningene for alt dette ender opp hos dem regjeringen stadig ynder å kalle «vanlige folk»: Middelklassen. De rike har det enklere. Om de ikke flytter, vil de fortsatt ha mulighet til å benytte seg av private omsorgs- og helsetjenester. Og skoler. Om ikke i Norge, så i utlandet. Det er bare en flytur unna. Middelklassen går nå svært utfordrende tider i møte på grunn av Støre-regjeringen, og køene foran Nav kontorene vil fortsette å øke.

 

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!


 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.