Norgesdemokratene har kjøpt plass til plakater bak på et antall Oslo-busser gjennom en kommersiell avtale med Clear Channel. Men det liker ikke representanter for Rødt og gir høylytt sitt syn til kjenne. Rødts representant Sofia Rana tillegger Norgesdemokratene synspunkt om «deportering», men det er ikke det som står på plakatene. Det er «Ta Oslo tilbake».

Rødts representant konstruerer en sammenheng som bruker den til å ville sensurere Norgesdemokratene. Det er et velkjent trick. Du tillegger motparten standpunkt som man vet er egnet til å fremkalle negative følelser hos motparten. «Deportasjon» slår aldri feil. Men det er ikke nok. Budskapet overtydeliggjøres med det utslitte «fascisme».

Rødt går aldri lei.

Men nå er det folk som reagerer på at Rødt vil spille rollen som overkikadorer. Rana har møtt motbør, men svarer:

Enhver plattform? Rana reagerer på at Norgesdemokratene kan kjøpe seg plass som alle andre partier. Det er det Rødt reagerer på. De skal helst gå rundt med et skilt rundt halsen: Uren.

Og selvfølgelig oppkaster Rana seg til forsvarer for sjåførene som må lide under å reklamere for meninger de ikke liker. Her stikker hoven frem: Muslimske sjåfører skal bruke sin makt til å si fra. En av dem har revet av reklamen. Det er samme tendens i Sverige. Muslimer oppfordres i Dagens Nyheter til ikke å gå på skole eller jobb i protest mot koranbrenninger. Da svinger det. Slik vil Rødt ha det. Da får de makt.

Selv kunne vi tenke oss å svare Rana med samme mynt: Det er ikke en selvsagt sak at Rana skal ha tilgang til alle plattformer. Hun er flyvertinne. Selv finner jeg det anmassende å skulle bli betjent av en flyvertinne som spiller rollen som inkvisitor og vil helst ha meg det frabedt.

Hva om vi kontaktet hennes arbeidsgiver og sa fra på samme måte, på vegne av flypassasjerer som ikke liker sammenblandingen av adgangen til et fritt marked og politikk.

Det er det det er snakk om. Rødt respekterer ikke det frie marked. De er tilhengere av diktatur. Med islamske potensielle velgere/tilhengere har de et nytt marked. Men det er et marked vi ikke ønsker skal få innflytelse i Norge.

 

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.