Dusinvis av øyboere hevnet en ung mann dagen efter han ble stukket med kniv. Det ble også sprayet «Arabi Fora» (araberne ut) på husmurene. Migrantene som stakk gutten ned fikk biler stukket i brann og bolig ransaket. Statsadvokaten i Bastia efterforsker skadeverk og rasisme.

Hendelsen bringer de vedvarende spenningene i Frankrike til overflaten, skriver Observ Algérie

Livstruende knivstikk i arm og bryst

Det startet natt til onsdag da en ung korsikaner flere ganger ble stukket med kniv på åpen gate i sentrum av byen Balanine. Ifølge vidner oppsto det krangel rundt klokken 01.50 mellom tre personer.

Offeret «bestilte mat på en snackbar da han ble stoppet av to personer som satt på trappene ved siden av citadellet». Han fulgte angivelig disse to til butikkinnehavernes parkeringsplass hvor angrepet fant sted. Offeret fikk flere alvorlige stikksår i armen og brystet. 

Utenfor livsfare

Den sårede unge mannen søkte tilflukt i en butikk før han ble kjørt til sykehuset i Calvi. Han ble senere overført til et annet sykehus hvor han ble operert og er nu utenfor livsfare.

To personer er varetektsfengslet. Statsadvokaten i Bastia har innledet rettslig efterforskning av mordforsøk.

Hevnhandlinger

Men for en rekke korsikanere var ikke statsadvokatens efterforskning nok. Torsdag myldret flere titalls hettekledde mennesker inn i hovedmistenkte knivstikkerens nabolag hvor de satte bilen hans i brann og ransaket et hus der han antas å være bosatt. Det ble også sprayet «Arabi Fora» på murene – «Araberne ut».

Ifølge France 3 Régions tilhører bilen den mistenkte. Det samme gjør huset som var tomt på tidspunktet for angrepet.

Statsadvokaten i Bastia har åpnet efterforskning av alvorlig skadeverk og offentlig rasisme.

Nedenstående melding viser unge korsikanere på vei til «hjemmebesøk» hos 23 år gamle Abdelaid Boucha som sitter varetektsfengslet for knivstikking.

– Med forbehold for bekreftelse sies det at den unge mann som ble stukket ned, heter Marius. Overfallsmannen Abdelaid Boucha. Boucha ble fengslet og fikk «hjemmebesøk» av sinte, unge korsikanere. 

– Synes du at det er et bevis på sivilisasjon å stikke en 27-årig mann ned? Jeg synes at lokalbefolkningens reaksjon var avmålt. Ingen nordafrikanere kom til skade og familien vil kunne vende tilbake til hjemlandet uten skader, svarer Okaeri Japan i denne tweeten:

Les også om den korsikanske frihetskjemperen Yvan Colonna som ble drept av en 36 år gammel kamerunsk jihadist som anklaget Colonna for blasfemi og for å ha fornærmet profeten.

Korsika: Yvan Colonna er død

 

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.