Eksplosjonene og brannene i Sverige rammer nå også viktig infrastruktur. I natt ble togstasjonen i Lund brannpåsatt. Ødeleggelsene i Sverige har for lengst passert et punkt hvor samfunnet trues av oppløsning. De har samme virkning som terror: Egnet til å skape frykt og skake publikum.

Sentralstasjonen i Lund er en stor stasjon i en stor by. Det er den som brenner.

Natt til fredag utbrøt det en kraftig brann på Lund togstasjon i Sverige. Politiet antar den er påsatt.

Politiet i Skåne mistenker at noen med vilje har startet en brann på en kafé ved stasjonsbygningen. Ingen er så langt meldt skadd.

– Brannen har spredt seg opp i takkonstruksjonen. Vi har store ressurser på stedet, sier vakthavende befal Håkan Monsson hos brannvesenet.

Nødetatene ble varslet ved 3.30-tida. Camilla Bjerke, som bor ved torget nær stasjonsbygningen, sier til nyhetsbyrået TT at hun hørte en eksplosjon før brannen startet.

– Jeg våknet av en kraftig smell og forsto at det ikke handlet om fyrverkerier, sier hun.

Ved 6-tida jobbet nødetatene fortsatt på stedet. Brannen påvirker morgentrafikken med buss og tog gjennom sentralstasjonen i den skånske byen. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.