Nytt

Nødetatene er på plass i Stora Södergatan sentralt i Lund etter en eksplosjon natten til den 14. september 2019. Foto: Johan Nilsson / TT / Scanpix.

Den allmennfarlige kriminaliteten i Sverige rammer ikke lenger bare storbyene, men også steder man tradisjonelt har forbundet med idyll – denne gangen universitets­byen Lund.

Natt til lørdag ble en 23 år gammel kvinnelig universitets­student alvorlig skadet i en eksplosjon idet hun gikk forbi en daglig­vare­butikk sentralt i Lund.

Foto: Barbro Bregner/Facebook

Expressen skriver:

Klockan var runt 02.30 på lördags­morgonen och många studenter var på väg hem. Då hördes plötsligt en kraftig explosion vid livs­medels­butiken Lunda livs på Stora Södergatan i centrala Lund.

På plats hittades en 23-årig kvinna, som omedelbart fördes till sjukhus. Enligt flera vittnen hade hon bland annat skador i ansiktet, och Region Skåne meddelar att hon är allvarligt men inte livshotande skadad.

Det er også boliger i området hvor eksplosjonen skjedde, og flere mennesker ble oppskaket av det som skjedde. Vitner hørte også at den 23 år gamle kvinnen ropte desperat om hjelp.

Bombegruppen rykket ut og sperret av et område rundt butikken som var mål for eksplosjonen, frem til i 8-tiden lørdag morgen.

Som vanlig i slike saker fra vårt naboland i øst er det lite informasjon som kan kaste lys over saken: Innehaveren av butikken sier til den svenske avisen at han ikke aner hva som kan ligge bak. Ingen er pågrepet i saken, og politiet har ingen mistenkte.

 

Kjøp Oriana Fallacis bok her. Nå satt ned fra 395 til 250 kroner!