– Varmebølgen i Italia er overveldende, hvis det fortsetter på denne måten blir ikke dette noe feriemål, klima­endringene ødelegger Sør-Europa, sier Tysklands helse­minister Karl Lauterbach – selv på ferie i Italia.

Meddelelsen fra den tyske statsråden kom den 13. juli, mens han selv befant seg i Bologna på vei til Toscana:

Fire dager senere befant Lauterbach seg i Siena i Toscana, der han var begeistret over San Franceso-basilikaen – ikke bare en nydelig middelalder­bygning, men også et kjølerom, twitret han:

Lauterbach formanet også til at kirkene, som ofte er stengt i lunsjtiden midt på dagen i Italia, burde holde åpent hele dagen for å tilby vern mot varmen.

21. juli hadde han reist videre til Roma, der han som så mange andre tok en selfie ved Trevi-fontenen:

36 grader og litt vind, så går det greit, konstaterte den tyske helse­ministeren.

Lauterbach fornærmer Italia, kommenterer den italienske tabloid­avisen Libero. Italias turisme­minister Daniela Santanchè velger å replisere på en noe annen måte.

Daniela Santanchè. Foto: Twitter.

– Jeg takker den tyske helse­ministeren for å ha valgt Italia som turistmål. Italia har da også alltid vært hans landsmenns foretrukne ferie­destinasjon, og vi ser naturligvis frem til å ta imot ham igjen i fremtiden, sier Santanchè ifølge Corriere della Sera.

Den italienske statsråden sier at landet hennes er oppmerksom på klima­endringene, og at disse ikke skal bli til hinder for at turismen vil fortsette å utvikle seg i Italia.

– Vi er sikre på at tyskerne kommer til å fortsette å legge feriene sine til Italia, og at de vil sette stadig større pris på disse, konkluderer Santanchè.

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.