Formannen i det tyske venstrepartiet Die Linkes parlamentariske gruppe sier NATO fører en stedfortrederkrig mot Russland gjennom å levere våpen og utplassere militære rådgivere i Ukraina.

– NATO leter efter bønder som kan ofres

Sevim Dağdelen har representert Die Linke i Deutscher Bundestag siden 2005. Hun anklager NATO for å utkjempe en stedfortrederkrig mot Russland ved å yde militærhjelp til Ukraina:

– Hvis vi kan benytte en sjakkmetafor på denne konflikten, så leter NATO efter bønder som om nødvendig kan ofres for å sikre seg en bedre posisjon. Ved å levere våpen og utplassere egne militære rådgivere i Ukraina, fører NATO nu en proxy-krig for å beseire atommakten Russland gjennom å kombinere militær makt og total økonomisk krig, sa Dagdelen.

– NATO er ingen forsvarsallianse

Hun hevdet at NATO ikke er en forsvarsallianse «selv om det er mantraet til vestlige ledere».

– Militærpakten er engasjert i aggressiv opprustning og hindrer alle bestrebelser på forhandlinger i Ukraina-krisen, sa hun i forkant av NATOs toppmøte 11.–12. juli i Vilnius, Litauen.

Kurdisk opphav

Sevim Dağdelen er født i Tyskland av kurdiske foreldre i 1975. Hun er kjent som tilhenger av det kurdiske YPG som i Tyrkia og Qatar er listet som terrororganisasjon for sin nære tilknytning til PKK. Hun viste YPKs flagg i Forbundsdagen, hvilket er forbudt i Tyskland selv om organisasjonen i seg selv ikke er terrorlistet.

 

 

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp den!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.