Stoltenberg er i Sør-Korea og ber landet om å trappe opp hjelpen til Ukraina fra sivile leveranser til militære. Sør-Korea har en lov som sier at de ikke kan levere våpen til et land som er i krig, akkurat slik Norge hadde. Sør-Korea er heller ikke medlem av Nato.
Men ifølge Reuters viste Stoltenberg til «andre land som har endret sin politikk om ikke å gi våpen til land i konflikt etter Russlands invasjon.»

– Hvis vi ikke vil at autokrati og tyranni skal vinne, så trenger ukrainerne våpen, slik er virkeligheten, sa Stoltenberg i et møte med høytstående sørkoreanske tjenestepersoner.

Natos linje er at det er en forsvarsallianse som er defensiv. Men nå er det ikke det geografiske forsvaret man har i tankene, men det verdimessige. Det er det samme som å gi seg selv carte blanche til en krig for demokratiet overalt på kloden. I virkeligheten er det dét Stoltenberg gjør.

Sør-Korea lever på en delt halvøy. Nord-Korea er på Russlands side. Det samme er Kina. Hvis Sør-Korea skulle gå inn som part i krigen, ville det kunne føre til økte spenninger for Sør-Korea selv.

Stoltenberg skal videre til Japan, som Nato også vil skal levere våpen til Ukraina. Krigen i Ukraina blir dermed en krig for demokratiet som alle land skal ta stilling til, ikke bare moralsk, men militært.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.