Flere kommenterte sist uke at Vesten har krysset en grense i krigen i Ukraina. Stridsvognene var prinsipielt viktig. Fulgt opp av den tyske utenriksminister Annalena Baerbock som sier «vi er i krig med Russland».

Eller hva med vårt eget næringsliv som støtter kjøp av droner til Ukraina og får tilbake et stykke fra en russisk stridsvogn som de henger på veggen som et trofé. Forstår man at man da er en del av krigen?

Ikke før var stridsvognene vedtatt før Kyiv begynte å mase om jagerfly og langtrekkende raketter.

Av tre ulike scenarier var det ett som var det mest overbevisende for å oppnå ukrainsk seier, men det. var også det som innebar størst risiko. Vesten synes å ha slått inn på en slik kurs.

Jens Stoltenberg var i Sør-Korea for å påvirke dem til å levere våpen til Ukraina, selv om også Sør-Korea ved lov forbyr å levere våpen til land som er i krig. Sikkert for å forhindre at man unngår å bli dratt inn i andres kriger.

Den forsiktigheten har ikke Natos generalsekretær.

Heller ikke oberstløytnant Geir Hågen Karlsen som tror russerne ikke har noe å svare med.

Men det har Kina og det er utenkelig at Kina vil la Russland bli detronisert som stormakt. Det vil kineserne oppfattet som en degradering av egne ambisjoner.

 

Abonner på vår Doc-TV News kanal – det er helt gratis og det hjelper oss å stige i algoritmene og nå et større internasjonalt publikum!

Hvis du setter pris på sendingene: Vipps oss på 638941. Alle bidrag hjelper.

Lag en konto på Odysee her! – Odysee vil da gi oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene! Følg oss på Rumble.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

 

 

Kjøp bøker fra Document!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.