Vestens sanksjonsregime mot Russland kan stå på leirføtter. Nå viser det seg at Tyskland sier nei til boikott av russisk olje og gass. Tyskerne klarer seg ikke uten. I tillegg har Russland stanset eksporten av fosfat, kalium og nitrogen. Russland og Ukraina står for 40 prosent av verdens hveteproduksjon. Europa kan stå overfor noen svært ubehagelige overraskelser.

Disse tingene blir nevnt, men de drukner i nyhetsstrømmen.

Russerne oppfatter at USA igjen er ute etter regimeskifte. Akkurat som i Midtøsten. Det er et ord som heller ikke Kina har sans for. Likevel klynger norske medier seg til forestillingen om at Kina egentlig ønsker å distansere seg fra Russland. Det finnes ingen empiri som viser det.

Mediene fremstiller det som at Kina er redd for å miste det europeiske markedet. Dette er basert på en feillesning av styrkeforholdet. Så lenge Europa inntar en defensiv holdning er det Kina som har initiativet.

Det samme gjelder USA under Biden.

Vesten tør ikke lese Kinas holdning til Ukraina. Beijing har ingen moralske problemer med at Putin bomber i filler ukrainske byer, slik de heller ikke hadde problemer med at de bombet syriske byer.

Europa og USA står overfor en brutal oppvåkning.

Lag en konto på Odysee her! – Odysee vil da gi oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene! Følg oss på Rumble.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

De som ønsker daglige varsler om Dagsordens sendetid på e-mail, kan skrive til dan@document.no

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.